клей-для-мінвати-Greinplast-KW-300x300

Мінеральна вата – популярний утеплювач, який використовують як для зовнішніх, так і для внутрішніх робіт. Найчастіше мінеральну вату приклеюють до поверхні на спеціальні клеї, про які й піде мова в цій статті.

Яким повинен бути клей для мінеральної вати?

Клей повинен володіти наступними властивостями: бути морозостійким і вологостійким, а також забезпечити хорошу адгезію між утеплювачем і поверхнею. Такий клей також використовується для подальшого армування утеплювача за допомогою малярської сітки або склосітки.

Є спеціальні клеї для мінвати і про це можна дізнатися у продавців-консультантів в будь-якому будівельному магазині. Крім цього вибір клею може залежати від типу поверхні, до якої вам потрібно приклеїти плити мінеральної вати. Якщо це цегляна стіна, то цей одна розмова, а якщо дерев’яна поверхня – інша.

Технологія приклеювання мінвати за допомогою клеючого розчину:

1.Спочатку необхідно провести підготовчі роботи і проґрунтувати поверхню.

2.Клей для приклеювання мінеральної вати слід розвести до потрібної консистенції і дати йому вистоятися 5-7 хвилин, а потім перемішати ще раз.

3.Наносьте клей не на поверхню, а на сам утеплювач. Нанесіть кілька ляпухи: з боків і по центру. Досить клею повинно бути по всьому периметру плити мінвати.

4.Клей для плит з мінеральної вати забезпечить хороше зчеплення з поверхнею, але додатково можна закріпити плити дюбелями.

Клей для мінеральної вати: ціна

Ціна залежить від різних факторів, зокрема, від виробника і характеристик товару. До того ж в одному магазині товар може коштувати дорожче, ніж в іншому.

Клей для приклеювання мінеральної вати: характеристики

Про характеристики товару можна прочитати на мішках, вивчивши позначення, а також розпитати у продавців-консультантів.