Мінеральна вата IZOVAT (ІЗОВАТ) являє собою волокнистий матеріал, виготовлений на основі базальтових порід. Вся мінеральна продукція IZOVAT (ІЗОВАТ) має високі тепло-звукоізоляційні і фізико-механічні показники, гідрофобізуючі і антибактерицидні властивості, стійкість до хімічного впливу. Мінераловатна продукція IZOVAT (ІЗОВАТ) є негорючим матеріалом. Такі  характеристики матеріалу можливі  за рахунок тривимірної орієнтації волокон і використання спеціальних зв’язуючих речовини і модифікуючих добавок.

  Житомирська компанія Izovat являє собою одне з лідируючих вітчизняних підприємств, спеціалізацією якого є виробництво високоякісного утеплювача на основі базальтового волокна. Серед основних принципів роботи компанії Ізоват, варто виділити такі, як використання тільки якісного і сучасного обладнання закордонного виробництва, а також наявність досвідченого та кваліфікованого персоналу, який здатний впоратися з будь-якими, навіть дуже складними споживчими запитами. Крім того керівництво підприємства Izovat постійно впроваджує в процес виробництва тільки найсучасніші та інноваційні рішення, що дозволяють налагодити випуск якісної продукції, серед якої варто відзначити таку, як мінвата, що відповідає світовим стандартам якості. Даний матеріал володіє такими важливими споживчими характеристиками: гігроскопічність, стабільність форми, екологічність, пожежостійкість. Все це всіляко сприяло тому, щоб мінвата компанії Ізоват володіла високим ступенем стійкості до негативного впливу хімічних речовин, а також наявності досить високого коефіцієнта паропроникності. Крім того мінвата даної торгової марки містить в своєму складі гідрофобізуючі компоненти, здатні значно зменшувати значення капілярного водопоглинання і насичення плити вологістю повітря. А наявність волокнистої структури сприяло тому, щоб мінеральна вата Izovat відрізнялася від іншої аналогічної продукції своїми високими звукоізоляційними властивостями. Компанія Ізоват у Львові представила і новий унікальний утеплювач Izovat, в якому в якості в’яжучого компонента  використано карболокарбомідні смоли, що не мають в своєму складі такого небезпечного з’єднання, як вільний фенол. Даний матеріал відрізняється своєю стійкістю до негативної дії досить високих температур. Тому сьогодні він знайшов активне застосування під час зовнішнього утеплення приватних будинків, будівель і навіть міських квартир. А завдяки використанню в процесі виробництва тільки натуральних мінералів і компонентів, волокна утеплювача при впливі вогню, почнуть плавитися тільки через дві години, і то, коли температура навколишнього повітря буде вище 1000 градусів. Все це всіляко свідчить про те, що даний матеріал є практично негорючим, а також не здатним поширювати вогонь на інші предмети і матеріали.

Мінеральні плити використовують для всіх видів теплоізоляції в конструкціях, де матеріал не несе додаткового механічного навантаження:

– вентильованих покриттів і горищ,
– дерев’яних балкових перекриттів та підвісних стель,
– стін зовнішніх багатошарових, стін каркасних, а також легких огороджуючих стін, касетних стін та перегородок,
– підлог на лагах.

Розміри:

Довжина – 1000 мм;
Ширина – 600 мм;
Товщина –150, 100 мм;

Фізико-механічні властивості:

Щільність, 30 кг/м3
Стисливість, не більше 30 %
Теплопровідність при 25 °С,  не більше 0,042 Вт / (м. °C)
Водопоглинання за обсягом,% не більше 1,5
Горючість, ступінь НГ
Вміст органічних речовин,% не більше 2,5
Паропроникність, не менше 0,3, мг / (Па)