Надійна ванна на мансарді

Ванна на мансарді

Перевтілення занедбаного горищного простору у найрізноманітніші варіації комфортабельної мансардної кімнати сьогодні вважається своєрідним трендом. Подібні зміни – конструктивне рішення для вирішення проблем на кшталт допоміжних квадратних метрів житлової площі, реалізації креативних дизайнерських задумів, забезпечення затишку й комфорту всередині приватного помешкання.

Для прикладу, якщо раніше забудовники рідко йшли на ризик, видозмінюючи горищний простір на житлове приміщення, то нині, в умовах інтенсивного сьогодення, верхня частина заміського будинку в ролі оригінальної мансарди стає все більш популярною.

Зокрема, значного поширення набуває модифікація ванної в якості кімнати гігієни на мансарді. Спробуйте уявити себе розслабленого у теплій ванні з піною, а навколо – не звичний антураж чотирьох стін, а інтер’єр унікальної мансарди, де, ймовірно, з дахового вікна видніються зірки або насичене барвами небо. Звучить привабливо, чи не так?

Навіть якщо з певних причини у мансардній ванні не вдається встановити дахові віконні вироби класичного типу, зажди можна знайти надійну альтернативу, яка гарантуватиме необхідне природне освітлення. Мова йде про незамінний продукт сучасного будівництва на кшталт світлового тунелю. Він допомагає забезпечувати потрібні порції денного світла для мансардного простору, особливо в тих випадках, коли немає можливості вмонтувати традиційні мансардні вікна.   

Світловий тунель

Світловий тунель

Відтак кваліфіковані майстри у сфері будівництва забезпечують якісний рівень освітлення завдяки виготовленню надсучасного продукту нового покоління під назвою світловий тунель. Цей виріб спроможний гарантувати потрібний рівень денного світла замість штучного освітлення.

Сучасні світлові тунелі мають декілька різновидів: жорсткі та гнучкі.

Світлові тунелі жорсткого типу чудово підходять у ситуаціях, коли розміщення стелі співпадає з розташуванням під зовнішнім віконним виробом. Надсучасні світлові тунелі жорсткого типу виробляються з дотриманням всіх норм та стандартів. Таким чином споживачам пропонується продукція по-справжньому надійного рівня та якості, забезпечуючи необхідні порції денного світла для ванної кімнати на мансарді.

Жорсткий світловий тунель складається зі стійкого невеликого віконного пристрою. Цей пристрій має у своєму складі загартовану скляну структуру потрібного рівня прозорості та обертальну раму, що може зніматися. Такий різновид краще монтувати у ванні на мансарді тоді, коли дах і стеля розміщуються на відстані від одного до шести метрів.

Традиційно жорсткий світловий тунель виробляється з діаметром 25 чи 35 см. Цікаво, що в особливих ситуаціях жорсткий світловий тунель спроможний розтягуватися до діаметру аж 6 м.

Світлові тунелі гнучкого типу стають в нагоді у випадках, коли відстань між стелею і дахом є дуже мізерною для того, щоб встановити світловий тунель жорсткого типу, скажімо, коли цей показник сягає позначки від половини до двох метрів.

Якщо Ви давно мріяли перетворити занедбаний горищний простір у комфортабельну ванну кімнату, але параметри цієї частини оселі не вирізняються потрібною величиною, на допомогу завжди прийдуть світлові тунелі високої якості.

Крім забезпечення добірного рівня денного світла, в процесі зведення ванної кімнати на мансарді необхідно враховувати наступні тонкощі:

  • розміри та специфіка конструювання, розміщення мансардної кімнати – враховуючи норми, правила та рекомендації у галузі сучасного будівництва, необхідно врахувати наступний момент, щоб висота горищного приміщення сягала позначки мінімум два метри;
  • врахування аспекту вологостійкості – обов’язковий принцип, відповідно до якого необхідно захистити горищний простір в якості ванної кімнати від надмірного рівня вологості. Це робиться з метою гарантії безпечної та якісної експлуатації ванної кімнати у верхній частині приватного житлового помешкання впродовж довгих років проживання. Відтак у нагоді стає мембрана для даху – незамінний атрибут комфорту, збереження ванни у презентабельному вигляді, незважаючи на умови функціонування;
  • спеціалізована продукція для майстерного оформлення ванної кімнати на мансарді – для того щоб експлуатація цієї частини приватного будинку відбувалася з урахуванням максимального комфорту, безпечності, відповідного естетичного вигляду, треба належним чином подбати про елементи на кшталт добірної керамічної плитки або спеціальних миючих вологостійких шпалер тощо;
  • оформлення теплої підлоги – традиційно горищний простір відрізняється від кімнат, розташованих нижче, більш гострою реакцією на холод або спеку. Ось чому дуже важливо попіклуватися про систему обігріву підлоги. Особливо актуальне питання, коли у будинку проживають діти або люди похилого віку. Зрештою, для жителів будь-якої вікової категорії цей аспект відіграє важливу роль.