Світловий тунель

Світловий тунель

Модерні технологічні засоби, прогресивні технічні методи, ефективні рішення, експериментування, необмежені можливості у пошуках і реалізації нових принципів, продуктивних матеріалів сприяють оптимізації всієї новітньої будівельної індустрії. Таким чином, є чудова нагода без особливих проблем видозмінювати приватні житлові помешкання, квартири у затишні, багатофункціональні, практичні й естетично довершені зони по-справжньому домашнього комфорту.

Для прикладу, серед широкого розмаїття надсучасних продуктів будівельної галузі особливою популярністю користується так званий світловий тунель, що відповідно до свого функціонального призначення спроможний гарантувати здоровий мікроклімат, затишок і безпеку під час проживання у верхній частині приватного житлового помешкання.

Назва виробу вважається доволі образною та змістовною, тому що саме з допомогою товару цього різновиду є можливість постачати необхідні порції денного світла у такі ділянки власного будинку, в яких з тієї чи іншої причини неможливо монтувати віконні засоби класичного вертикального формату або традиційні мансардні вікна. Тобто світловий тунель вважається незамінним атрибутом в таких ситуаціях, коли маємо справу з облаштуванням коридорів, складських зон, ванної чи санвузла на мансарді тощо.    

Відтак, приємним являється той факт, що кваліфіковані майстри модерної будівельної сфери свого часу винайшли унікальні засоби на кшталт світлових тунелів нового покоління, з допомогою яких є чудова можливість забезпечувати природне і здорове освітлення в мансарді замість організації штучних приладів типу світильників, лампочок тощо.  

Для того щоб придбати по-справжньому якісний світловий тунель, необхідно добре орієнтуватися в особливостях цього будівельного продукту, враховуючи всі переваги, недоліки, тонкощі встановлення і експлуатації, а також доцільність застосування товару цієї специфічної модифікації.

Отож, що собою являє сучасний варіант світлового тунелю, та якими він характеризується позитивним, негативними моментами?

Освітлення в мансарді

Освітлення в мансарді

Так, сучасний світловий тунель – це виріб зі специфічною конструкцією, подібною до структури традиційного мансардного вікна, який монтується у дахову площину з метою забезпечення мансардного простору необхідними порціями здорового денного світла. Зазвичай продукти цієї категорії вирізняються вагомим переліком позитивних моментів типу простого і безперешкодного встановлення; суттєвої економії електроенергії; довготривалого терміну ефективного функціонування, що триває більше, ніж п’ять років; гарантії безперервного забезпечення природного денного світла для мансардної кімнати; заздалегідь врахованого принципу універсального окладу.

Крім того, якісні взірці світлових тунелів від перевірених брендів передбачають додаткові монтажні можливості. Приміром, за бажання і потреби можна замовляти допоміжну фурнітуру, з допомогою якої можна вдало видозмінювати світловий тунель на незамінний продукт для провітрювання мансардного простору. А в нічну пору доби такий світловий тунель майже після замахування чарівної палички перетворюватиметься на додатковий освітлювальний прилад, щось на кшталт класичної лампи. Чудові рішення й можливості у формі невеликого пристрою, чи не так?

Звернемо також увагу на те, що світловий тунель виготовляється у двох найбільш розповсюджених форматах: жорсткому і гнучкому.

Жорсткі тунель стають в нагоді тоді, коли стельова площина виявляється прямо під зовнішнім віконним виробом. Світлові вироби цього різновиду характеризуються високим рівнем якості та надійності. Адже з їхньою допомогою відбувається строге попадання денного світла до житлового простору на мансарді.

З зовнішнього боку жорсткого тунелю пристосований міцний віконний механізм, який має у своєму складі раму, що може обертатися і зніматися, а також стійке загартоване чисте і прозоре скло. Виріб найкраще монтувати в таких конструкційних ситуаціях, коли проміжок між покрівлею і стелею варіюється в межах від одного до шести метрів. Цікаво, що діаметр жорстких тунелів може бути 25 чи 35 сантиметрів. Залежно від особливостей покрівельної структури та особистісних потреб мешканців приватного житлового помешкання, цей діаметр можна без проблем видовжити до шести метрів.

Світлові тунелі жорсткого формату спроможні відбивати світло з коефіцієнтним параметром до 98 відсотків! Це досить високий і позитивний показник ефективного функціонування виробу. Також варто підкреслити, що серед складників товару є ще спеціальний плафон розсіяного спрямування, який швидко і без проблем встановлюється разом із теплоізоляційною рамою з наявним матовим полікарбонатним компонентом.

Щодо гнучких тунелів, варто підкреслити наступне. Скажімо, їх доцільно застосовувати у ситуаціях, коли відстань між покрівельною площиною і стелею є надто мізерною для встановлення попереднього різновиду світлового тунелю. Виріб цієї категорії стане в нагоді, коли проміжок між дахом і стельовою площиною варіюється в межах від половини до двох метрів. Також варто підкреслити, що серед складників товару є ще спеціальний плафон розсіяного спрямування, який швидко і без проблем встановлюється разом із теплоізоляційною рамою з наявним матовим полікарбонатним компонентом.

Принагідно зазначимо, що коли мова йде про облаштування мансардного простору у форматі ванної, санвузла, тоді, крім монтажу світлового тунелю високої якості, актуальності набуває також питання утеплення основи під ногами. Відтак, теплоізоляція підлоги повинна реалізовуватися відповідно до норм, стандартів сучасного будівництва, щоб подальше перебування у мансардній ванні супроводжувалося відчуттями комфорту, затишку, безпеки, здорового мікроклімату.