Утеплення даху мінватою

Утеплення даху мінватою

В умовах насиченого сьогодення чималий відсоток забудовників послуговується різноманітними видами утеплювальної продукції з метою реалізації захисту приватного житлового помешкання або оселі квартирного формату від холодних потоків повітря взимку, спеки – влітку, а також від великого спектру інших негативних зовнішніх факторів на кшталт надмірного шуму, підвищеної вологості тощо.

Найчастіше у подібних ремонтно-будівельних ситуаціях власники заміських осель або квартир беруть для застосування теплоізоляційні матеріали у вигляді пінопласту, його модернізованих різновидів. Крім того, сьогодні все більшої популярності набуває така екологічно надійна термічна ізоляція, як рулонна мінвата, ціна якої представлена на сторінках нашого інтернет магазину. До слова, вату також виготовляють у форматі щільних і міцних плит, якими дуже вигідно та оптимально втілювати стійке й довговічне оформлення фасадної площини в рамках приватного житлового будівництва.

Якщо виникає дилема типу – який саме утеплювач вибирати – пінопласт чи, скажімо, мінеральну вату, тоді необхідно врахувати та проаналізувати наступні чинники.

Насамперед, теплоізоляційний продукт вибирається відповідно до конкретної локації, яку треба ізолювати від холоду, вологи, зайвих шумових навантажень ззовні. Наприклад, коли мова йде про утеплення зовнішніх стін квартири чи приватного житлового приміщення або основи під ногами, можна цілком обходитися трохи дешевшим варіантом у вигляді пінопластових плит або їхніх осучаснених похідних.

Рулонна мінвата

Рулонна мінвата

В інших ситуаціях, якщо стоїть завдання здійснити максимально якісну та продуктивну фасадну обробку, рекомендується надавати перевагу утеплювальній продукції нового покоління на базі мінеральних компонентів, зокрема з використанням екологічно чистих матеріалів природного базальтового походження.

Після такого захисту є чудова можливість втілити оригінальні дизайнерські ідеї щодо відповідного оздоблення зовнішніх стін приватного будинку, використовуючи, наприклад, таку надсучасну декоративно-захисну продукцію, як фарба фасадна грейнпласт. Ціна фарбувальних виробів зазначена на нашому сайті та являється оптимальною для споживачів.

З іншого боку, коли виникає необхідність якісно, безпечно та ефективно захистити від холоду, спеки, вологи, атмосферних опадів, зайвих звуків верхню частину будинку, тоді все-таки краще послуговуватися мінеральними виробами удосконаленого зразка від перевірених будівельних європейських компаній.

Справа в тому, що принцип утеплення даху мінватою, ціна якого коливається в межах допустимої норми в контексті фінансових можливостей забудовника, вирізняється покращеними експлуатаційними характеристиками.

У цьому сенсі необхідно звернути увагу на показник витривалості того чи іншого теплоізоляційного засобу до вогню. Для прикладу, сучасні взірці екологічно чистого мінерального утеплювача вважаються стійкими до загорання. Мінеральна вата хорошого виробництва спроможна витримувати навіть дуже високі температурні навантаження (до 1000 градусів за Цельсієм). І навіть після цієї позначки дана категорія термічної ізоляції під час взаємодії з вогнем не буде шкодити здоров’ю, оскільки являється екологічно чистим, натуральним продуктом.

Натомість коли перейдемо до відповідних функціональних характеристик пінопласту, то побачимо такі результати. Річ у тім, що пінопласт як штучний продукт виробництва в процесі контактування з вогнем викидає в повітря шкідливий токсичний дим. А коли треба утеплити дах, слід враховувати той момент, що у пожежній ситуації дим рухатиметься знизу доверху, порушуючи таким чином структуру пінопласту, яким захищено дахову площину.

Відтак, у ситуаціях з теплоізоляцією даху більш доцільно послуговуватися надсучасними варіантами мінеральної ізоляції, зокрема у форматі спеціальних міцних рулонів. Такий продукт здатний надійно захищати дахову структуру, а також весь приватний будинок від холоду, атмосферних опадів, підвищеної вологості, зайвого шуму, зберігаючи при цьому якісний початковий формат, текстуру протягом довгих років функціонування.