Утеплення стін мінеральною ватою

Утеплення стін мінеральною ватою

Проведення теплоізоляційних робіт зсередини будівлі набуває особливо актуального значення в тих ситуаціях, коли мова йде про захист стін від холоду, сирості у житлових помешканнях квартирного типу.

Справа в тому, що незахищені стіни (особливо ті, що виходять назовні, наприклад, у кутових квартирах) дуже часто провокують небажані та некомфортні для мешканців наслідки на кшталт підвищеного рівня вологості (як наслідок – шкідлива сирість), наявності протягів, пагубних запліснявілих ділянок на окремих сегментах стіни тощо. Ось чому важливо подбати про оформлення якісної термічної ізоляції зсередини житлової будівлі.

Найчастіше цей різновид утеплювальних процедур має місце в таких випадках, коли з певних причин не можна реалізувати утеплення будинку ззовні. Звісно, що здійснення теплоізоляційних процесів зсередини має один вагомий недолік, що стосується зменшення квадратури житлової площі. Адже нашарування утеплювача та допоміжних компонентів, прикріплених з внутрішнього боку оселі, будуть трохи забирати простору. Однак, знову ж таки, досить часто трапляються ситуації, коли єдиним виходом для надійного збереження тепла в домі, а також для ліквідації шкідливої сирості, плісняви, грибів на стінах може стати утеплення житлового простору саме з внутрішнього боку.

Принагідно зазначимо, що сьогодні доволі затребуваним є утеплення стін мінеральною ватою, ціна якої зафіксована у каталозі нашого інтернет магазину. Про тонкощі її застосування поговоримо трохи пізніше, а наразі акцентуємо на тих особливих випадках, коли теплоізоляція з внутрішнього боку квартири є вкрай необхідною.   

Наприклад, це може бути випадок недопускання видозміни фасадної структури будинку з боку міської ради. Відповідний нюанс має місце тоді, коли будинок вирізняється винятковим положенням культурної цінності або, приміром, фасадна поверхня виходить на центральний проспект тощо.

Крім того, внутрішнє утеплення житлового помешкання квартирного типу необхідне у тих випадках, коли за межами однієї стіни розташовується так званий деформаційний шов усього будинку. Потреба в оформленні термічної ізоляції зсередини може також виникати в ситуаціях наявності за стіною якогось неопалювального простору типу ліфтової шахти тощо.

Важливо знати, що теплоізоляційний процес внутрішніх стінових структур вважається процедурою доволі нелегкою та затратною в сенсі часу, зусиль. Тому необхідно строго дотримуватися всіх правил, норм, рекомендацій, а ще краще – належним чином проконсультуватися у досвідчених фахівців будівельної сфери. Адже за умов неякісного утеплення можуть виникнути небажані наслідки у вигляді грибка, плісняви, підвищеної сирості.

Отож, якими будівельними матеріалами сьогодні найкраще реалізовувати термічну ізоляцію будинків з внутрішнього боку? На щастя, новітня будівельна індустрія пропонує забудовникам широкий асортимент різноманітних утеплювачів як класичного формату, так і модернізованого, з урахуванням різних конструкційних особливостей житлового помешкання, фінансової спроможності споживачів, ефективності довготривалого функціонування того чи іншого будівельного продукту.

Нижче пропонуємо детальніше ознайомитися з найбільш розповсюдженими традиційними та новаторськими варіаціями сучасних теплоізоляційних матеріалів для збереження стін оселі від холоду, сирості, грибка.

Найпопулярнішими вважаються класичні варіанти на кшталт пінопласту і мінеральної вати. Зазвичай ці матеріали встановлюються двома способами. Перший дещо нагадує принцип зовнішнього монтажу плит чи рулонів. Тобто вибраний утеплювальний продукт прикріплюється на заздалегідь ретельно вичищену і підготовлену робочу поверхню з урахуванням подальшого декорування оформленої стіни.

Клей для армування пінопласту

Клей для армування пінопласту

Якщо у подібних випадках застосовуються пінопластові плити, ймовірно, може знадобитися добірний клей для армування пінопласту нового покоління, який рекомендуємо придбати у нашому онлайн магазині за цілком демократичною ціною.

Крім того, передбачається ще один метод встановлення класичних термічних ізоляторів типу пінопласту чи мінеральної вати, який передбачає оформлення спеціального каркасного пристрою на металевій або дерев’яній основі. Далі цей каркас наповнюється відповідним теплоізоляційним продуктом. Відтак, якщо виникає потреба купити пінопласт для утеплення будинку чи квартири перевіреної якості, рекомендуємо завітати на наш сайт та замовити добірну утеплювальну продукцію за помірною ціною.  

Звернемо увагу, що другий метод вважається кращим та ефективнішим, тому що з його допомогою можна уникнути небажаних наслідків, скажімо, утворення тріщинок, накопичення конденсованих часточок тощо. Поза тим, в обов’язковому порядку слід подбати про спеціальні антисептики та матеріали для захисту від вологи. Приміром, коли мова йде про утеплення мінеральною ватою, необхідно додаткового вмонтувати пароізоляційну плівку для того, щоб термічний ізолятор функціонував на всі сто відсотків якісно, продуктивно і довго, уникаючи появи грибків, цвілі, вогкості.

Серед поширених продуктів для утеплення стін зсередини варто звернути увагу на деревоволокнисті плити. Цей екологічно надійний та зручний матеріал характеризується доступною вартістю, безпроблемним, простим встановленням, відмінними тепло- і звукоізоляційними параметрами, стійкістю до коливань температури та рівня вологості. Крім того, ДВП в процесі безпосереднього створення обов’язково обробляється компонентами проти паразитів, що дуже суттєво впливає на експлуатаційну якість виробу.

Окремо варто розглянути модернізовані засоби для внутрішнього утеплення стін житлового помешкання у форматі, скажімо, рідкої керамічної ізоляції. На сьогодні вона вважається найсучаснішою, найбільш актуальною та практичною.

Серед базових позитивних моментів застосування цього новітнього утеплювального продукту слід виокремити просте і безпроблемне використання з урахуванням економії дорогоцінної квадратури житлового помешкання.

Зовні рідкий керамічний ізолятор – це пастоподібна суспензія у білих або світло-сірих відтінках, що має у своєму складі склосферу. Після нанесення та повноцінного висихання рідка кераміка формує суцільне еластичне покриття. Новітній будівельний продукт цієї категорії може бути на лакованій та на водній базі. Важливо знати, що з метою внутрішнього утеплення стін оселі у теплий період року застосовують рідкий керамічний ізолятор на водній базі. Натомість в холодну пору, коли температура навколишнього середовища падає нижче нуля, актуальності набуває рідка кераміка на лаковій основі.

Цікаво, що модернізований рідкий керамічний виріб може застосовуватися не тільки для робіт всередині житлового помешкання, але й в якості покриття площин різноманітної форми та конфігурації, особливо у важкодоступних ділянках.

Беззаперечною перевагою використання рідкої кераміки є той факт, що її можна реалізовувати самотужки, без присутності кваліфікованих майстрів будівельної галузі. При цьому Ви забезпечите відмінну теплоізоляцію власного житла без організації зайвих громіздких конструкцій та спеціальних допоміжних засобів.

Поза тим, варто знати, що рідка кераміка вирізняється високими параметрами зчеплення. Це гарантує стійкий захист оформлених стін від шкідливої дії вологості, появи корозійних процесів, іржі. Маючи у своєму складі латексний компонент, керамічна ізоляція спроможна забезпечувати низький рівень поглинання води. Також рідка кераміка являється екологічно чистим, надійним та негорючим матеріалом.