При виборі вікна потрібно враховувати той факт, що два вікна меншого розміру, розташовані на відстані один від одного, дають значно більше світла, ніж одне вікно більшого розміру. Мінімальна площа скління повинна складати 1:10 від площі підлоги в мансарді. У дитячих кімнатах і вітальнях співвідношення може становити 1:8 і 1:6.

 

 

Чим вище від рівня підлоги розташоване вікно, тим більше світла воно дає. Саме тому у дахових вікнах FAKRO ручка знаходиться внизу. Це робить експлуатацію встановленого на оптимальній висоті вікна більш зручною і простою. Рекомендована висота установки мансардних вікон FAKRO становить 110-140 см від підлоги до нижньої частини віконної коробки.

 

 

 

 

Щоб уникнути утворення на склопакеті конденсату і промерзання укосів, під кожним вікном повинен розташовуватися джерело опалення. Самі укоси повинні бути виконані таким чином: нижній укіс перпендикулярний підлозі, верхній – паралельний. Крім того, вентиляція в приміщенні повинна бути виконана у відповідності з будівельними нормами і правилами, недотримання цих правил може спричинити течу вікон.