Питання вибору даху для будинку стоїть ще задовго до початку його будівництва. Дуже часто серед великої кількості покрівельних матеріалів віддають перевагу саме черепиці. Це перевірений часом символ солідного покрівельного покриття. Незаперечним лідером є натуральна черепиця. Вона відрізняється особливою стійкістю до згубних впливів навколишнього середовища, має тривалу гарантію. На довговічність цього матеріалу впливає відмінна морозостійкість і низьке вологопоглинання.

Керамічна черепиця виготовляється з екологічно чистої натуральної сировини. Також черепиця не змінює своєї фактури, стійка до різких коливань температури. Для того щоб збільшити її довговічність, використовується глазурування і ангобування. Захищена таким чином керамічна черепиця темніє повільніше. Прокалена, гладка поверхня краще протистоїть різним біологічним забрудненням.

Не менш популярна і цементна черепиця. Виробники переконують, що період експлуатації цього виду черепиці становить 65-100 років. Вона витримує величезну кількість циклів розморожування і заморожування. Найбільш довговічною є черепиця, яка покрита фарбою з високим ступенем водопоглинання. За допомогою спеціальної акрилової, силікатно-акрилової або полімерної фарби покрівля не вицвітає. Цементна черепиця майже не заростає рослинними частками, наприклад, мохом.

Перша бітумна черепиця з’явилася в далекому 1893 році, але і зараз вона використовується в якості матеріалу для покриття даху. Ця черепиця являє собою покрівельний склохолст, який просочений бітумом, а з лицьового боку присипаний кам’яною крихтою. Переваги цієї черепиці в її невеликій ціні.

Якщо підсумком вашого вибору стала м’яка покрівля, необхідно продумати влаштування вентиляції. При відсутності циркуляції повітря волога неодмінно буде накопичуватися під покрівлею. Якщо ви плануєте облаштування житлового горищного приміщення, слід купити якісний утеплювач.