При виборі такого матеріалу, як фасадна фарба, необхідно звертати увагу на таку характеристику, як стійкість матеріалу до ультрафіолетових променів. Фасадна фарба під дією сонця повільно руйнується. Тому, чим вище буде такий показник, як стійкість до ультрафіолетових променів, тим довше часу не потрібно буде робити такі додаткові роботи як фарбування і реставрація фасаду. Крім того, фарба фасадна обов’язково повинна бути паропроникна. Як відомо, стіни, побудовані з використанням цегли і бетону, пропускають вологу і повітря. Тому, якщо фасадна фарба не пропускає дані речовини, фарба просто почне сповзати зі стін шарами.

Ще один важливий показник, на який необхідно звернути увагу при виборі такого матеріалу, як фасадна фарба – це еластичність. Так, фасадна фарба обов’язково повинна зберігати дану властивість навіть після висихання. У разі якщо фасадна фарба не володіє, такими характеристиками на поверхні в результаті перепадів температур можуть виникнути тріщини. І, нарешті, фасадна фарба повинна бути стійкістою до впливу лужних і кислотних середовищ. В першу чергу мова йде про атмосферні опади, які в наші дні складно назвати екологічно чистими.

Тільки у випадку, якщо обрана фасадна фарба володіє перерахованими вище характеристиками, її можна вважати якісною і бути впевненим в тому, що фасад Вашого будинку надійно захищений. Саме тому, вибираючи такий матеріал, як фасадна фарба, необхідно звертати увагу на її характеристики, адже не завжди висока ціна свідчить про якость продукції. Сьогодні на ринку будівельних матеріалів фасадна фарба представлена досить в широкому асортименті. У більшості випадку російські будівельники віддали перевагу фасадної фарби від вітчизняних виробників. Даний факт пояснюється досить просто: вітчизняна фасадна фарба практично в два рази дешевше імпортних аналогів.