Утеплення фасадів будівель може виконуватися різними методами, але найпопоширенішим і найпростішим вважається «мокрий» метод. Переваги «мокрого» методу:

  • невисока вартість матеріалів;
  • незначна трудоємкість робіт;
  • можливість монтажу на різні поверхні (старі і нові);
  • індивідуальний підхід до колірного і фактурного вирішення;
  • можливість подальшого оновлення фасаду будівлі;

Системи “мокрого” утеплення фасаду можна умовно поділити на три основних шари:
1. Теплоізоляційні плити – це основа системи:
Мінеральна вата для утеплення фасадів виготовляється із силікатних розплавів гірських базальтових  порід, металургійних шлаків і сумішей осадових порід у вигляді плит ( Rockwool, Техноніколь, Izovat, Knauf, Nobasil).

Негорючість можна назвати основною властивістю мінеральної вати, що вирізняє її серед інших теплоізоляційних матеріалів. У поєднанні з високою тепло- і звукоізоляційною здатністю, стійкістю до дії високих температур і температурних деформацій, негігроскопічна, екологічна і зручна при виконанні монтажу робить мінеральну вату беззаперечним лідером серед утеплювачів для фасадних систем.

2. Армуючий шар  необхідний для забезпечення кращої адгезії поверхні теплоізоляційного шару і захисно- декоративного шару.

Клейова суміш використовується для приклеювання теплоізоляційних плит з мінвати до основи стіни і подальшого армування сіткою. Для приготування суміші використовують сухі клеючі суміші (Ceresit CT-190, СТ 85, Greinplast KW). Після висихання клею мінеральна вата додатково кріпиться до стіни дюбелями з металевим оцинкованим стержнем і поліамідним ковпачком.
Армуюча штукатурна сітка для фасадних систем являє собою склянне лугостійке волокно з певними розмірами і вагою осередків (для фасадів з використанням мінераловатних плит 165 г\м.кв.), призначене для армування поверхонь і захисту від утворення в подальшій експлуатації фасаду тріщин;

3. Фінішний, декоративний шар (“короїд”, “баранчик”, структура “камінцева”) , що надає вигляд та захищає фасад від атмосферних впливів.

Декоративна штукатурка- матеріал, що застосовують для остаточного фінішного вирівнювання поверхонь і надання їм зовнішнього вигляду з різною структурою «короїд», «баранчик» і подальшого їх забарвлення стійкими фасадними фарбами. Армуюча суміш не забезпечує надійного зчеплення з фасадною структурою, тому перед декоративною штукатуркою наносять шар кварцової грунтовки.

Високоякісна фасадна фарба призначена для захисно-декоративного фарбування фасадів будівель, особливо старих об’єктів, з бетону і цегли, цементних та цементно-вапняних штукатурок.