сходи ножицові

Сходи на горище

Основні вимоги до сходів на горище. Існує ряд вимог , які висуваються до мансардних драбин. Так, сходи на горище повинні відповідати високим показникам міцності і забезпечувати високу безпеку при їх експлуатації. Деякі моделі досить красиві, але їх функціональність мінімальна. Так, наприклад, літній людині підійматися на горище за допомогою гвинтових сходів буде вкрай складно. Постарайтесь зробити сходовий отвір достатньої ширини . При цьому важливо пам’ятати, що зі збільшенням його розмірів підвищуються і тепловтрати. Щоб знизити їх, в сходах на горище утеплюють кришку. Щоб підвищити безпеку експлуатації сходи виготовляють з перилами і поручнями, також у них передбачаються протиковзаючі виїмки та спеціальні накладки. Безпека конструкції заслуговує особливої ​​уваги. Сходи на горище повинні витримувати  вантаж хоча б у 150 кілограм. Чим більше цей показник, тим краще.

Типи сходів на горище. Добре, коли мансардні сходи після складання не займають багато простору. В даний час моделі виготовляють розсувні або складні, матеріалом для них служить міцна деревина або метал. Постарайтеся виготовити конструкцію таким чином, щоб вона не займала багато місця. До складу розкладних сходів входить 3-4 елемента, які скріплюються один з одним. У такій конструкції передбачається просте регулювання висоти. У цю категорію відносять сходи-гармошки, які в умовах зберігання зовсім не займають корисний простір, а кришка ховається у стелю. Конструкція розсувних драбин для горища складається з пари елементів, які закріплюються на люку. Для таких виробів передбачаються поручні . Для надійного монтажу конструкції необхідно грамотно розрахувати габарити отвору, в який вона буде встановлюватись. Грамотно вибравши вид сходів на горище, ви зможете не тільки отримати надійну конструкцію, але і звести до мінімуму місце для їх зберігання.

Сходи на горище польської фірми OMAN (Оман), а також FAKRO (Факро) різних розмірів та комплектації Ви завжди можете купитиу офіційного представника МЕГАБУД-ПЛЮС. Сходи на горище і ціни Вас приємно здивують.