Інструкція по монтажу розсувної драбини «Nozycowa Termo».

Регулювання висоти є гарантією правильного монтажу та функціонування сходів. Монтаж сходів повинен проводитися тільки в сухих приміщеннях. Умовою довготривалої експлуатації є лакування всіх дерев’яних елементів сходів.

УВАГА! Сходи на горище мають сильний натяг пружини. Демонтаж кріпильних елементів сходів слід виконувати тільки при закритому люці.

Якщо сходи має видимі пошкодження (зламані щаблі, короб і т.д.), то не слід здійснювати її монтаж і експлуатацію.

 

1. Монтаж замка.

Замок прикдаємо до кришки люка таким чином, щоб ручка з кільцем що відкриває замок  знаходилася в поздовжньому розрізі кришки люка. Замок прикручуємо до кришки люка за допомогою чотирьох шурупів 3 × 16 мм., замок і пластина повинні бути розташовані так, щоб замок добре відкривав і закривав кришку.

 

 

2. Монтаж поперечок.

Розташовані збоку короби поперечки слід прикрутити до кришки люка. Кожна поперечина має майданчик з двома отворами, які кріпляться до клапана за допомогою двох гвинтів для деревини 6 × 25 мм.

 

 

 

3. Установка пружин в коробі.

а) встановлюємо гачок в коротку поперечину

б) закріплюємо ланцюг за гачок, який розташований на задній частині короба

в) з’єднуємо ланцюг з пружиною

За допомогою ланцюга, розміщеної між гачком і пружиною, можна регулювати силу закривання клапана.

Для розміру 112 × 60, 112 × 70, 120 × 60, 120 × 70, 130 × 60, 130 × 70: 3 ланки – слабкий натяг, 2 ланки – сильний натяг, 1 ланка – монтаж заборонений.

Для розміру 90 × 60, 90 × 70, 100 × 60, 100 × 70: 2 ланки – слабкий натяг, 1 ланка – сильний натяг.

Для розміру 70 × 60, 70 × 70, 80 × 60, 80 × 70: ланцюг не використовується.

Увага! Виконувати роботи слід при закритій кришці люка.

4. Монтаж сходів до кришки люка.

Після монтажу короба слід повторно пригвинтити робочу поверхню драбини на горище до кришки люка. Після цього можна прибрати елементи, що підтримують конструкцію.

Увага! Такий сходами не слід користуватися. Використання можливе лише після обрізки сходи до необхідної висоти приміщення.

 

 

5. Монтаж короба до перекриття.

Умовою правильного монтажу є кріплення короба до перекриття тільки уздовж довгих сторін, кількість гвинтів / саморізів – 3 або 4 штуки з кожного боку. Більша кількість гвинтів, а також кріплення до перекриття коротких сторін короба, може бути причиною деформації короба.

 

 

6. Монтаж сходів.

Після повного складання сходів, приступаємо до монтажу в перекриття (щоб полегшити монтаж короба, варто відвернути сходи від короба). Проріз під сходи повинен бути таких розмірів, щоб в нього поміщався короб із зазначеними на етикетці розмірами. Отвір для монтажу сходів повинен бути прямокутний з рівними діагоналями. Цим же умовам має відповідати коробка після монтажу в перекриття.

 

7. Установка пружин на коробі люка.

Після монтажу сходів до планки на клапані, монтуємо пружини (що дають можливість плавного відкривання і складання сходів). Пружини прикручуємо до задньої частини важелів, що підтримують сходи на першому отворі (мал.7а).

У верхній частині:

Для розміру 112 × 60, 112 × 70, 120 × 60, 120 × 70, 130 × 60, 130 × 70: пружину з’єднуємо з гачком, який знаходиться у верхній частині люка (мал.7в).
Для розміру 90 × 60, 90 × 70, 100 × 60, 100 × 70, 80 × 60, 80 × 70: пружину з’єднуємо з гачком, який знаходиться задній частині короба за допомогою ланцюга із 5 ланок (мал.7с).

Увага! Монтаж можливий тільки при повній довжині ланцюга.

 

8. Регулювання висоти.

Регулювання сходів по висоті проводиться шляхом додавання або зняття елементів (мал. 8). Для точного регулювання довжини драбини до необхідної висоти, переміщаємо кріплення сходів на отворах бічних важелів (мал. 8а) від першого до останнього. Паралельність ступенів сходів, а також точність регулювання висоти, залежить від правильності установки важелів, які з’єднують кришку люка з коробом.

 

9. Використання сходів.

Для відкриття сходів необхідно дерев’яним стержнем з гачком (у комплекті) зачепити за кільце замку на відкидній кришці сходів. Потягнути стержень до себе, опускаючи кришку вниз до упору. Потім розкладаємо сходи, при цьому стрижнем зачіпається за кільце на першій ступені і тягнемо сходи до упору в підлогу (мал. 2). Після цього притискаємо сходи до підлоги (мал. 3). Для того, щоб закрити сходи, необхідно скласти їх до упору на кришці люка, після чого закрити кришку до клацання замка.