Сучасні виробники, причому як зарубіжні, так і вітчизняні, пропонують найширший вибір матеріалів, з яких людина може створити саме ту покрівлю, яка стане оптимальною. Для того щоб правильно вибрати покрівельні матеріали, необхідно врахувати кілька важливих факторів:

  • тип будівельного об’єкта;
  • кліматичні умови експлуатації;
  • приблизні навантаження на покрівлю і т.д.

Як показує практика, для більшості кваліфікованих фахівців першим і найважливішим критерієм у виборі матеріалів для покрівлі є саме тип будівлі. Взагалі, існує дві найбільші групи будівельних об’єктів, і для представників кожної з них створені свої матеріали: Будови каркасного типу

У каркасних будівлях несучу функцію виконує саме каркас, і найчастіше він створюється з дошки, товщиною не менше 50 мм, або товстого бруса. Зрозуміло, що для таких типів будівельних об’єктів потрібні полегшені дахи (бажано, щоб покрівельний матеріал не важив більше5 кг/кв.м). Для цих цілей найбільше підходить спеціальна гнучка черепиця або металочерепиця.

Капітальні будівлі та споруди

Капітальні будинки – це будови з більш серйозними стінами, виконаними з каменю, цегли, бетонних і залізобетонних виробів, а також з міцним фундаментом. Відповідноі будівлі можна без побоювання оснащувати важкими покрівельними матеріалами, наприклад керамічною черепицею. Натуральна черепиця та інші схожі вироби володіють такими якостями, як відмінна шумоізоляція, хороші естетичні якості.

Не важливо, на якому саме матеріалі зупиниться вибір забудовника, покрівля повинна стати надійним захистом для будівельного об’єкта, людей і предметів, що знаходяться в ньому.