фасадна вата

Сьогодні на ринку будівельних матеріалів є багато різних утеплювачів. Однак найпопулярнішими і затребуваними залишаються пресована мінеральна вата і пінопласт. Що ж краще? Який утеплювач слід вибрати?

У цій статті ми порівняємо мінвату і пінопласт за кількома критеріями.

Довговічність

Довговічність пінопласту понад 15 років, але це за умови, що утеплювач покритий додатковим захисним шаром і на нього не впливають агресивні погодні умови.

Термін експлуатації мінвати набагато більше, цей матеріал дуже довговічний.

Простота монтажу і зручність в роботі

Тут перевага за пінопластом: його легко монтувати, він без проблем ріжеться і шліфується. З мінватою деякі складності: з нею можна працювати без респіратора і захисних рукавичок. Якщо ж утеплювач був куплений в рулонах, то це тільки погіршить становище речей.

Шумоізоляція

Тут виграє мінеральна вата, оскільки пінопласт не поглинає велику кількість звукових хвиль.

Крім цього мінвата безпечна для вашого здоров’я, оскільки при горінні вона тліє і не видає нікакх шкідливих запахів. Цього не можна сказати про пінопласт, який горить чорним їдким димом, небезпечним для здоров’я.

Пресована мінеральна вата: ціна розумна і доступна, покупка цього утеплювача обійдеться вам трохи дешевше пінопласту. Але є й інші витрати.

Підводячи підсумок, хочеться сказати: купити пресовану мінеральну вату або ж пінопласт вирішувати вам. Є плюси і мінуси в кожному цьому варіанті.