Пластикові водосточні системи: сучасне рішення старих проблем.
Будь-яка будівля, якщо вона побудована для того, щоб служити багато десятиліть, обов’язково має водостік. Раніше, кілька століть тому доводилося задовольнятися можливістю влаштування металевих водостоків. Сьогодні поряд з традиційними водостоками з металу широке поширення одержали пластикові водостоки.
Чим це зумовлено? По-перше, нескладною і недорогою технологією виробництва водостоків з полівінілхлориду (ПВХ). По-друге, можливістю робити пластикові водостічні системи відповідно до вимог клієнтів, включаючи широку кольорову гаму і значну за територіальним фактором площею застосування. По-третє, ціни на пластикові водостоки значно нижче цін аналогів з інших матеріалів. Цей фактор особливо цінний на фоні високої якості виконання пластикових водостоків і повної функціональної відповідності.
За останній час кількість охочих купити водостоки із пластику значно зросла, і це, швидше за все, пов’язано не тільки з низькою ціною на продукцію з пластику, але і обумовлено їх перевагами, екологічною чистотою, а також високими показниками естетичності.
Грамотне влаштування системи збору та відведення води – один з факторів довговічності всієї конструкції, оскільки пластиковий водостік оберігає від дії води не тільки покрівлю, але і стіни з цоколем. Порівняйте два практично однакових будинки, які побудовані з використанням однакових матеріалів, але в одного є водостік, а в іншого його немає. Можна без сумніву сказати, що будинок без водостоку виглядає значно гірше, частіше вимагає ремонту, та й у самому будинку може бути підвищений рівень вологості.
Пластикові водостоки найбільше гармонують з покрівельними матеріалами, що мають полімерне покриття. Це металочерепиця, покрівельний профнастил, гнучка черепиця і єврошифер. А також добре гармонують з покрівлями з натуральної черепиці.
На нашій фірмі низька ціна на пластикові водостоки, купити які ви можете з доставкою по Львові і Львівській області. Водостоки з ПВХ мають легку вагу елементів, що дозволяє монтувати систему легко і швидко, використовуючи універсальну схему монтажу, з яким справиться навіть людина, що не володіє спеціальними навичками. Всі елементи таких систем є авторськими розробками, які забезпечать багато додаткових можливостей для всіх архітекторів, будівельників і самих споживачів. Ми допоможемо Вам купити водостоки із пластику, які найбільше підходять для Вашого заміського будинку.
Виробництво відсотків із пластику
Пластикові водостоки виробляють за сучасною технологією методом екструзії. Полімерна маса з «жорсткого» або пластифікованого полівінілхлориду, насичена фарбувальними пігментами, пропускається через спеціальні формуюючі трафарети з отворами, які служать для надання пластиковій масі потрібної форми. Саме водостоки з ПВХ можуть бути не тільки круглими або овальними, але і прямокутними, і квадратними.
Водостічні системи з «жорсткого» ПВХ характеризуються підвищеним ступенем міцності в порівнянні зі своїми родичами з пластифікованого ПВХ. Пластифікований ПВХ припускає наявність в масі різних пластифікуючих модифікаторів. Природно, не пластифікований ПВХ служить сировиною для виробництва пластикових водостоків для покрівель значної площі. Модифікований ПВХ використовується при виробництві пластикових водостічних систем для дахів невеликої площі і малих архітектурних форм.
При підготовці полімерної маси до екструзії до ПВХ, крім модифікаторів і пластифікаторів, додають стабілізатори, які наділяють пластиковим водостокам стійкість до впливу ультрафіолету, а також низьких і високих температур.
Переваги пластикових водостічних систем
На тлі всього різноманіття водостічних системи значно виграють і складають значну конкуренцію своїм родичам з інших матеріалів. І все завдяки перевагам, якими їх наділили розробники. А саме:
легко монтуються;
їм властива висока ступінь шумоізоляції, а це немаловажно з точки зору їх функціонального призначення;
вони характеризуються невеликою вагою і при цьому значною механічною міцністю;
завдяки технологічним особливостям виробництва, вони тривалий час зберігають свій первісний колір і блиск;
на відміну від металевих водостоків, пластикові водостічні системи не схильні до корозії та впливу різних факторів;
полімер не є сприятливим середовищем для життєдіяльності мікроорганізмів;
водостік з ПВХ не запалиться і не підтримує процесу горіння;
стійкість до впливу хімічних речовин, розчинених у воді;
технологічні особливості монтажу дозволяють здійснювати установку пластикового водостоку в будь-який сезон;
стійкість водостоку з ПВХ до температур від-40оС до +85 оС.
Не варто, однак, забувати, що пластикові водостоки характеризуються високим коефіцієнтом лінійного розширення при дії високих температур, тому при їх монтажі необхідно передбачити влаштування температурних зазорів. Крім того, не варто забувати про пропускну здатність.