Переваги водосточних систем

Сучасний і якісний водостік являє собою цілу систему, що складається з жолобів, труб і з’єднувачів, необхідних для акуратного збору дощової або талої води з даху будинку для наступної її передачі в систему зливної каналізації. Як правило, кожен правильно і якісно встановлений водостік дозволяє захистити поверхню зовнішніх стін і цоколь будинку від води, а фундамент будови від сильного зволоження, що нерідко служить головною причиною для руйнування житлового будинку. Нерідко водостічні системи з пластику або металу сприяють продовженню терміну експлуатації будівлі, всіляко перешкоджаючи його передчасному руйнуванню. А деякі моделі даної продукції і зовсім можуть виконувати ряд декоративних функцій, прикрашаючи своєю присутністю будь-який об’єкт житлової або комерційної нерухомості. Такий водостік може лаконічно і вишукано підкреслювати плавний перехід між дахом і стінами будівлі, роблячи кожен будинок стильним, красивим і елегантним. На сьогоднішній день водостічні системи прийнято розділяти на два основні різновиди, а саме пластикові та металеві моделі, кожна з яких володіє своїми недоліками і перевагами.

Позитивні та негативні сторони пластикових водостоків. Сучасні пластикові водостоки стали результатом наукової діяльності англійських учених, які в результаті своєї роботи змогли розробити унікальний продукт. Такі водостічні системи найбільш доцільно купити при бажанні отримати надійну, легку і просту в збірці і установці систему, що відрізняється своєю високою якістю і тривалим терміном експлуатації. Важливою перевагою пластикового водостоку також є і його ціна, яка робить можливою покупку кожному бажаючому вітчизняному споживачеві. А ось до недоліків таких виробів варто віднести можливість вигорання кольору під негативним впливом сонячних променів, а також високу ймовірність утворення тріщин і поломок пластикової труби під впливом сильних шарів снігу або низьких температур навколишнього середовища.

Позитивні та негативні сторони металевих водостоків. Металеві водостоки відрізняються своїми відмінними технічними характеристиками і великими функціональними можливостями, що полягають в створенні красивого і незвичайного декоративного елемента на тлі будь-якого житлового будинку або будівлі. Серед головних позитивних сторін даних виробів також варто відзначити їх високу механічну міцність, довгий термін експлуатації, а також стійкість до різких перепадів температур навколишнього середовища. Монтаж водостоків з металу дозволить додатково прикрасити кожен будинок, без необхідності грошових витрат на додаткові декоративні елементи та аксесуари. Однак при цьому металеві водостічні системи відрізняються можливістю появи іржі на тих ділянках металу, які не захищені шаром цинку, а також високим рівнем небезпеки пошкодження верхнього шару. Крім того монтаж водостічної системи з металу, у зв’язку з її чималою вагою, досить складно виконати самостійно, а це означає, що без послуг фахівців тут ніяк не обійтися. Монтаж водостоків – це досить складний технологічний процес, який вимагає наявності спеціалізованих знань і досвіду роботи, що дозволяє правильно і максимально точно підбирати необхідний діаметр труби і жолоба, вибирати необхідні для процесу монтажу комплектуючі, враховуючи при цьому спосіб кріплення водостічної системи. Все це зможе швидко і якісно виконати наша компанія, яка також здійснює продаж всіх необхідних для даних систем матеріалів і комплектуючих по всій території України.