фасадні фарби

Підбір кольору фасадної фарби – це непросте але важливе питання, адже справа не тільки в якісних матеріалах. Якщо не підібрати правильний колір, то може вийде некрасивий  фасад будівлі, а це гроші, викинуті на вітер.
В цій статті ми поговоримо про критерії вибору кольору фасадної фарби.
Фасадні фарби для зовнішніх робіт повинні бути стійкі до забруднень, перепадів температури, прямих сонячних променів і тому подібному. Крім цього, такі фарби повинні бути прості у використанні і легко митися.
Ось деякі поради щодо вибору оригінального рішення:
– Вибирайте світлі пастельні тони, вони добре вписуються в загальний екстер’єр, а також до світлого кольору простіше підібрати колір даху;
– Можна використовувати для фарбування два відтінки того ж кольору. Це послужить тому, що ви виділите певні елементи фасаду, наприклад, якщо пофарбуєте виступи біля віконних і дверних прорізів, а також балюстради або цоколь темнішим відтінком.
– Крім цього колір фасадної фарби повинен бути світліший кольору даху вашого будинку;
– Стежте, щоб колір вашого фасаду вписувався в контекст сусідніх будинків і виглядав органічно.
Як же вибрати конкретні кольори фасадної фарби з багатьох варіантів?
Є спеціальний каталог кольору фасадних фарб, у якому ви можете оцінити різні зразки і прийняти рішення. Крім цього більшість виробників на ємностях з фарбою надають зразки, за якими можна зрозуміти який колір буде у вашого фасаду після одного, двох або трьох фарбувань.
Вибір потрібного кольору фарб по штукатурці – це питання, в якому варто розібратися, кінцевий результат вартий того.