мотаж вати фасадної

       Для приклеювання мінеральної вати та пінопласту на фасадах будинків під час проведення  утеплювальних робіт використовують суміш цементу з мінеральними наповнювачами – клей TERM ARMIX.

           Перед початком проведення утеплювальних робіт стіни необхідно очистити від забруднень і всі нерівності вирівняти стартовою шпаклівкою SCANMIX TT, як мінімум за добу, щоб поверхня була міцною і рівною. Для більш надійного зчеплення мінеральних плит та пінопласту  стіни грунтуємо  грунтовкою SCANMIX.

             Клейову суміш готуємо методом повільного змішування чистої прохолодної води і сухого клею в пропорції  0,16-0,2 л\кг. Змішувати можна як ручним так і механічним способом до отримання однорідної маси. Після настоювання готової клейової суміші (5 хв) суміш повторно перемішуємо. При приклеюванні мінеральних плит до підготовлених стін фасаду, попередньо промащуєм плиту по периметру полосою  4-5 см, в центрі плити наносимо 6-8 плям діаметром 8-10 см.

                 З інструментів використовуємо плаский шпатель для нанесення  тонкого шару клеючого розчину по периметру мінеральних плит, а також для вирівнювання виступаючого розчину. Зубчатий шпатель із зубцями 10х10 мм застосовуємо для формування гребнів. Після нанесення  клеючої суміші на мінеральну плиту або пінопласт притискаємо плиту до стіни не допускаючи залишків клею на торцях плит і щоб плита “лягла” в одну площину з іншими.

                  Найкращими умовами для приклеювання вважають температуру +20 С, при вологості 60%(ідеальні умови). Придатність розчинової суміші 4 години. При товщині шару нанесення клейової суміші на плити до 15 мм витрати складають 4-6 кг\м.кв. Покривати захисним армуючим шаром мінеральні плити можна не раніше 3-х діб після приклеювання.

                 Правильний вибір клею для утеплення фасадів  мінераловатними та пінополістирольними плитами, а також дотримання всіх вимог інструкції  гарантують вам  високоякісне  та довговічне приклеювання.