2904c33bcda4fc8a1dd9d935d740e2fb   При утепленні фасадів будинків з матеріалів, які використовують під час утеплювальних робіт не менш важливим є дюбель. При ігноруванні технологічних вимог, бажаючи заощадити, не використовуючи фасадний дюбель для прикріплення мінеральної вати або пінополістирольних плит до стіни з часом ( під впливом природніх чинників) вся система утеплення просто може впасти, бо не зважаючи на легкість пінополістирольних плит або мінеральної вати в зборі з клеєм, сіткою, зовнішньою штукатуркою, декоративними матеріалами теплоізоляційна система досить важка. Після приклеювання мінеральної вати або пінопласту до стіни потрібно дати клею висохнути протягом 24 годин, тільки потім проводиться встановлення дюбель-кріплень. В середньому прийнято використовувати  6 дюбелів на 1 м.кв площі.

        Фасадний дюбель виготовлений з високоякісного, ударостійкого поліпропілену, а пластиковий стержень з поліаміду модифікованого скловолокном для витримування максимальних ударних навантажень. Отвори для встановлення дюбель-кріплень просвердлюють перфоратором. У просвердлені отвори встановлюють дюбель з розпиранням їх стержнем. Стержень не повинен розсувати розпірну частину кріплення. В залежності від матеріалів з яких зведено стіни використовують три розміри кріплень.

120 мм- кріплення використовують для бетону;

140 мм-для газобетону або пінобетону;

160 мм -розраховані для порожнистих матеріалів

          “Капелюшок” дюбеля щільно притискає утеплювач до поверхні стіни. При утепленні фасадів мінеральною ватою, щоб сховати “капелюшок” дюбеля його просто забивають молотком. Місця забивання дюбелів шпаклюють клейовим розчином, щоб підготувати стіну до наступних етапів роботи.