Штукатурка декоративна фасадна

 Від вибору декоративної фасадної штукатурки залежить як буде виглядати ваш будинок, це своєрідне обличчя вашого будинку, тому дуже важливо правильно підібрати фасадну штукатурку. На ринку представлені чотири основних види фасадних штукатурок, розглянемо їх в процесі зростання ціни:

1. Мінеральна штукатурка

2. Акрилова штукатурка

3. Силікатна штукатурка

4. Силіконова штукатурка

1. Мінеральна штукатурка Мінеральна фасадна штукатурка – це самий розповсюджений вид штукатурки, виготовляється вона з цементно-піщаного розчину, і в процесі роботи досить проста, навіть майстер початківець може легко впоратися з нанесенням на стіни цієї декоративної штукатурки. Мінеральна штукатурка паропроникна, тому підходить для утеплення фасаду як пінопластом, так і мінеральною базальтовою ватою. Більше звичайно використовується для пінопласту (пінополістиролу), тому що цей матеріал дешевше вати, і знаходиться в одній ціновій категорії з мінеральною штукатуркою. До недоліків можна віднести невеликий термін експлуатації до ремонту – 10 років. А також ця декоративна штукатурка не еластична, тобто нестійка до тріщин і мікротріщин, які з плином часу можуть з’явитися на вашому фасаді. Ще один недолік, в тому, що  мінеральна штукатурка продається в мішках  білого кольору або під фарбування, і немає можливості її колірування в масі. Можливі фактури: короїд, камінцева штукатурка.

2. Акрилова штукатурка У цій фасадної штукатурки термін експлуатації до ремонту становить 15-25 років. Це досить пластична штукатурка, яка виробляється на основі акрилових смол (з подібного матеріалу виготовляють клей ПВА), приховує дрібні тріщинки на фасаді за рахунок того, що вона може розтягнутися при невеликих усадках, і це дозволяє зберегти первинний вигляд фасаду на більш довгий термін. До недоліків акрилових штукатурок можемо віднести паронепроникність, відповідно виробники не рекомендують використовувати її з базальтової ватою в ситемах утеплення методом скріпленої ізоляції. Акрилова фактурна штукатурка більше підходить для пінопласту (пінополістиролу). А також акрилова штукатурка не любить пил, який притягується та незмивається дощем, після багатьох років фасад вашого будинку може втратити яскравість кольору – тому її не рекомендують використовувати біля запорошених доріг. Можливі фактури: короїд, камінцева штукатурка.

3. Силікатна штукатурка Термін експлуатації силікатної штукатурки до ремонту складає 20-25 років. Ця фактурна штукатурка паропроникна тому її часто використовують при утепленні фасаду методом скріпленої ізоляції, де використовується базальтова вата (наприклад Rockwool, Termolife, Техноніколь), і навпаки нерекомендуется при використанні пінопласту (пінополістиролу), томущо пінопласт “не дихає”. Фасад з силікатної штукатурки стійкий до тріщин за рахунок пластичних характеристик штукатурки. Великий плюс силікатної штукатурки в тому що вона антистатична і відштовхує пил, добре миється, що дозволяє зберегти зовнішній вигляд яскравим навіть через багато років. Можливі фактури: короїд, камінцева штукатурка.

4. Силіконова штукатурка Основний показник – термін експлуатації силіконової штукатурки до ремонту складає 20-25 років. Це на даний момент сама технологічно “просунута” фасадна штукатурка. Вона ще більш еластична і паропроникна, володіє великим терміном експлуатації високим показником розтягування. Ця фактурна штукатурка антистатична і легко миється, тому її можна використовувати поруч із запорошеними дорогами. Нагадаємо, щоб зберегти максимально комфортний мікроклімат в будинку, стіни будинку повинні бути паропроникні (повинні дихати).  Можливі фактури: короїд, камінцева штукатурка.