Що треба знати про ефективну термічну ізоляціюЯкщо Вам потрібно утеплити будинок, і стоїть питання економії коштів з урахуванням надійної теплоізоляції, тоді ми знаємо, де шукати конструктивне рішення поставленого завдання. Відтак у статті зосередимося на такому ефективному засобі для збереження тепла в приватному житловому помешканні, як пінопласт. У чому полягають його надійні функціональні можливості, які існують переваги, недоліки, що взагалі потрібно знати забудовнику перед тим, як замовляти цей утеплювальний матеріал?

Насамперед, звернемо увагу на позитивні фактори застосування білого термічного засобу для утеплення будинку. Пінопласт характеризується низьким рівнем провідності тепла та пари. Цікаво, що сировинна структура цього утеплювача має у своєму складі близько 97% повітря. Саме тому матеріал відповідної категорії вважається дуже продуктивним тепло- та звукоізолятором природного походження.

Чи не найважливішим критерієм вибору білої теплоізоляції є його відносно невелика вартість. Скажімо, кожен забудовник може собі дозволити утеплення фасаду пінопластом. Вартість робіт є доступною, а якість виправданою.

Також до суттєвих позитивів використання пінопласту в ролі термічної ізоляції відноситься стабільна структура матеріалу з урахуванням пожежної безпеки за великого температурного діапазону. Якщо рівень температури природного середовища ззовні коливається у різних межах, то фізико-хімічні характеристики пінопласту від такого впливу не змінюються.

Цікаво, що білій термічній ізоляції властива здатність до самостійного пригнічення вогню. Секрет подібних властивостей криється у структурі матеріалу. Наприклад, відомо, що пінопласт входить до класу пластмас. Тому в процесі горіння він викидає в повітря воду та вуглекислий газ. Однак якщо пінопласт для утеплення по-справжньому добірної якості, він не буде горіти. Навіть навпаки: вогонь, який попадатиме на його структуру, поволі самостійно гаснутиме.

Поза тим, пінопласту властива відмінна стійкість до впливу різноманітних фізико-механічних процесів. Матеріал не піддається впливам мікроорганізмів, грибків, цвілі, а також з плином часу не спроможний розкладатися. Відтак користувачі подібних різновидів термічної ізоляції можуть бути впевненими в екологічній безпеці для навколишнього середовища.

Споживачам цієї категорії утеплювачів слід орієнтуватися в тому, аби пінопласт не контактував зі сполуками на кшталт спиртових розчинів, фарб, ацетону, бензину, гасу, смол тощо. Ці речовини можуть згубно впливати на якісну функціональність білої теплоізоляції, псуючи її особливу структуру комірчастого типу.

Ще один беззаперечний бонус під час експлуатації пінопласту в якості утеплювача – його дуже мала вага. Таким чином монтувати термічну ізоляцію цього формату дуже просто та зручно. У питаннях тривалості виконання свого призначення пінопласт вважається довговічним матеріалом.

Важливо пам’ятати про допоміжні елементи, які обов’язково знадобляться в процесі встановлення утеплювача. Приміром, помічною стане цокольна планка для пінопласту. Рекомендуємо замовити її у нашому інтернет магазині. Ми пропонуємо споживачам широкий асортимент добірної продукції за доступними цінами та з простими умовами продажу. Також незамінним є високоякісний та надійний клей піна для пінопласту, ціна якого зафіксована у каталозі нашого онлайн-магазину.

Підсумовуючи вищезазначені позитивні моменти застосування пінопласту в якості термічної ізоляції, забудовник має нагоду отримати такі наслідки, як економія коштів на опалювальні дії приватного житлового помешкання. Крім того, використання пінопласту дозволяє заощаджувати необхідні квадратні метри в домі, знижувати витрати на різного роду вантажні та розвантажувальні операції тощо.

Що ще необхідно знати про цей білий термічний ізолятор? Скажімо, він добре «співпрацює» з такою сировиною, як цементна, вапняна, гіпсова, руберойдова, мильна. Крім того, пінопласт можна сміливо компонувати з асфальтним покриттям, штучними добривами, каустичною содою.

Останнім часом білу теплоізоляцію часто застосовують в якості утеплювача підлоги, основи приватного житлового помешкання, стін, покрівельних структур. Поза тим, пінопласт відмінно береже від холоду вразливі зони на кшталт труб, вентиляційних, кабельних ділянок, інших зв’язкових елементів, що знаходяться під землею.

Щодо недоліків, варто знати, що не всі пінопластові різновиди є стійкими до вогню. Все залежить від складників матеріалу та рівнів його захисту. Неякісний пінопласт спроможний займатися. Це варто враховувати під час купівлі теплоізоляційного матеріалу. Тому рекомендується належним чином проконсультуватися зі спеціалістами, щоб вони порадили по-справжньому добірний та перевірений утеплювач.