Драбини на горище

Драбини на горище

З метою забезпечення зручного та максимально надійного підйому на необладнаний горищний простір чи укомплектовану мансардну кімнату прогресивні будівельні компанії пропонують власникам приватного житлового помешкання надсучасні драбини на горище.

Напевне, Ви помітили, що протягом останніх десятиріч доволі розповсюдженою стала тенденція переобладнання занедбаного горища на багатофункціональну мансарду з усіма рівнями комфорту й безпеки. Зокрема, в цьому контексті все більшої популярності набуває застосування оригінальних сходових механізмів, що вирізняються легкістю, мобільністю та максимально спрощеними умовами експлуатації.

Щодо рухливих принципів складання-розкладання, оновлені моделі горищних драбин поділяються на сходи стаціонарного типу, а також мобільні вироби зі складальною модифікацією. Останній варіант вважається найбільш затребуваним, оскільки майстерно поєднує в собі прості умови користування, економію кімнатного простору, невибагливість у догляді.

Зазвичай складені сходи на мансарду можуть мати у своєму складі дві, три і навіть чотири окремі секції складального чи розсувного типу. Якщо драбина виготовлена з дерева, металу чи комбінації дерев’яної та металевої сировини, то такий виріб традиційно експлуатується у форматі витягування зі стельового отвору всього механізму. У так званих розкладних механізмах дві-три-чотири секції просто та безперешкодно одна за одною висовуються з люкової кришки, формуючи в результаті безпечну і дуже зручну драбину.

Зокрема, до горищних виробів розкладного формату належить популярна модель fakro lws. Її популярність пояснюється, насамперед, високоякісною сировиною. Так, сходи цієї моделі від перевіреної польської компанії Факро виготовляють із добірної сосни, яку перед запуском у виробництво обов’язково тестують на потрібний рівень якості.

Крім того, виріб для зручного виходу на мансардний простір чи горище складається з термоізоляційної кришки у бежевих тонах. Звернемо увагу, що більшість сходових виробів для доступу до горищного чи мансардного простору оформляються термічною кришкою або в бежевих, або в білих відтінках. До речі, якщо з певних причин забарвлення люкової кришки не підходить до інтер’єру Вашого приміщення, то колір можна без зайвих труднощів замінити, перефарбувавши цю деталь у бажаний відтінок.

Також майже у всіх оновлених моделях горищних сходів кришка люка оснащується спеціальним нашаруванням термічної ізоляції. Товщина теплоізоляційного прошарку може коливатися від 26 до 36 мм. Принагідно зазначимо, що ринок сучасних сходів на мансарду рекомендує забудовникам унікальні моделі виробів з посиленими утеплювальними властивостями, в яких товщина стійкого термічного наповнювача сягає позначки 66 мм.

Розсувні сходи на горище

Розсувні сходи на горище

Найбільш доцільно замовляти утеплені горищні конструкції від перевірених польських брендів на кшталт факро чи оман в тих випадках, коли всередині будинку, а саме – між житловою та нежитловою територіями, існує вірогідність різких температурних коливань. Крім того, ексклюзивні горищні сходи оман або факро з потовщеним шаром термічної ізоляції у люковій кришці вигідно купувати, якщо, скажімо, приватне житлове помешкання розміщується у географічних широтах із дещо суворими кліматичними умовами.  

Позитивним моментом експлуатації надсучасних сходів на горище будь-якої моделі є можливість самостійно коригувати довжину виробу. Справа в тому, що виробники модерних горищних виробів для комфортабельного підйому на складське горище чи укомплектовану мансардну кімнату подбали про максимальний комфорт, безпеку та полегшене користування товаром. Тому задля можливості легкого функціонування довжина сучасних сходів варіюється від 260 до 300-320 см. В разі потреби, можна замовити допоміжні сходинки, або навпаки, зняти зайві деталі, якщо того вимагатимуть параметри Вашого приміщення.      

Перевагами монтажу горищних конструкцій нового покоління є їхня ергономічність, відповідність всім рівням безпеки (як пожежної, так і під час безпосереднього користування). Щодо безпечного користування, варто підкреслити декілька найважливіших тонкощів.

По-перше, мова йде про спеціальні насічки, якими оформлена кожна дерев’яна чи металева сходинка. Такі накладки забезпечують простий та безперешкодний підйом на горище або мансардну кімнату, блокуючи можливе ковзання. Цей момент особливо виручає в тих випадках, коли драбиною доводиться користуватися літнім людям або дітям.

По-друге, широкий діапазон вагової витримки. Всі моделі сучасних сходів на горище виробляються з урахуванням можливих вагових діапазонів користувачів. Таким чином, ринок новітніх горищних драбин представлений у таких різновидах зі спектром можливого й безпечного вагового навантаження від 150 до 200 кг. Відтак кожен мешканець, незважаючи на свій вік чи вагу, могтиме легко та безпечно користуватися горищним сходовим засобом.

По-третє, надійний рівень доступної експлуатації гарантується завдяки металевим поручням, які можуть додаватися до загального комплекту. Деякі моделі від польського представника Факро оснащені металевим поручнем у червоному кольорі. З метою підвищеного ступеня захисту можна замовляти дві одиниці поручнів, монтуючи їх по обидва боки драбини.

Щодо встановлення горищних сходів своїми руками, варто використовувати інвентар типу спеціалізованої монтажної піни, ножівки, комплекту шурупів та гайкових ключів, зручної викрутки, добірного кутоміра тощо.

Натомість для монтажу готових драбин на горище від перевірених компаній не потрібно перейматися зайвими деталями, заощаджуючи таким чином дорогоцінний час та зусилля. Тому рекомендуємо замовляти оригінальні та естетично довершені сходи на горище від престижних польських брендів на кшталт факро та оман. Їхня продукція давно стала незамінною для забудовників з усієї Європи та за її межами.

Для того щоб замовити сходи на горище у нашому інтернет магазині, достатньо лише заповнити коротку заявку в режимі онлайн, вказавши потрібну модель та свої координати. Ми пропонуємо товари високої якості за демократичними цінами. Доставка реалізовується один-три дні по всій Україні.