Мансардні вікна

У більшості сучасних комфортабельних будинків встановлюються мансардні вікна. Це особливі типи вікон, які вмонтовують на покрівлі будинку з мансардним приміщенням.

Незважаючи на свою особливість та форму розташування, надійне мансардне вікно повинне витримувати ті самі навантаження, що й увесь дах помешкання. Цим-то і відрізняється мансардне вікно від звичайних вертикальних, що знаходяться в стінах будинку. Існує ще декілька особливостей мансардних вікон, які сміливо можна віднести до переваг такого типу вікон.

Отже, завдяки мансардним вікнам світло у приміщення збільшується до 40%. Вони мають ущільнені, стійкі та надійні склопакети, а також високу герметичність і міцність самої конструкції.

Перевагою мансардних вікон є те, що їх можна встановлювати у будь-якій частині покрівлі залежно від Ваших бажань та смакових уподобань. Крім того, завдяки наявності мансардних вікон Вашому будинку забезпечена якісна тепло- та звукоізоляція.

Ну і, звісно, не забуваймо про естетику: мансардні вікна чудово слугують в якості додаткового елемента декору Вашої оселі.

Монтаж мансардного вікна

Мансардне вікно рекомендують встановлювати на дахах помешкання з кутом нахилу близько 15-20°. Важливий момент: якщо кут нахилу даху виявиться меншим, дощова вода стікатиме в рази гірше.

Якщо Ваш будинок має плоский дах, в такій ситуації використовують унікальну модель мансардного вікна, яка передбачає збільшення кута нахилу поверхні вікна відносно покрівлі.

Мансардні вікна рекомендують встановлювати в отворі поміж даховими кроквами. Ширина вікна повинна співпадати з параметрами крокви. Деякі сучасні моделі мансардних вікон можна кріпити не лише до крокви, але й до обрешітки з допомогою особливої системи кріплення. Такий варіант значно спрощує монтаж мансардного вікна.

До речі, провітрювати кімнату з мансардними вікнами значно краще та ефективніше, ніж приміщення зі звичайними вікнами. Річ у тім, що хвилі теплого повітря рухаються з кімнати та виходять через отвір мансардного вікна. Паралельно хвилі свіжого повітря з вулиці рухаються нижче. Під час руху ці два види повітря не стикаються, а, отже, процес провітрювання відбувається швидше та якісніше.