Утеплення фасадів

Утеплення фасадів

З метою забезпечення стабільної, довговічної, ефективної експлуатації фасадної площини та всього приватного будинку рекомендується належним чином попіклуватися про грамотну організацію всіх будівельно-ремонтних операцій, що стосуються оформлення зовнішньої структури житлової заміської будівлі.

Відтак, у статті розглянемо всі секрети, правила та рекомендації, які забезпечать кожному зацікавленому забудовнику по-справжньому якісне, екологічно та економічно вигідне утеплення фасадів: ціни на втілення відповідних будівельних робіт залежать від залучених матеріалів та консультації досвідчених майстрів.   

Кожен охочий споживач повинен орієнтуватися в базових етапах і відповідно підібраних будівельних продуктів, що в обов’язковому порядку знадобляться для реалізації висококласної фасадної теплоізоляції й декорування. До таких процесів, насамперед, належать кроки ретельного вибору й придбання добірного утеплювача на екологічно чистій мінеральній основі, декоративно-оздоблювальних засобів типу спеціальних фасадних штукатурок або фарб і дотичних продуктів (сітки, клей, дюбеля тощо).

Далі береться до уваги ретельна підготовка зовнішньої робочої площини, яка передбачає ліквідацію наявних пилових, брудних мас, запліснявілих зон, залишків колишнього штукатурного чи фарбованого прошарку, масних ділянок. Опісля необхідно належним чином прикріпити мінеральні плити, обов’язково враховуючи якісно здійснене армування та декоративно-оброблювальні кроки.

Принагідно зазначимо, що з метою професійного втілення фасадних утеплювальних робіт доцільно послуговуватися будівельною продукцією від перевірених і затребуваних європейських компаній, чиї товари встигли завоювати довіру й успіх у десятків тисяч клієнтів на європейському континенті та поза його межами.

Скажімо, доволі вигідною пропозицією є купівля та монтаж мінерального утеплювача нового покоління на кшталт rockwool frontrock max. Справа в тому, що термічна ізоляція цієї категорії призначена спеціально для високоякісного утеплення всієї фасадної площини та являє собою міцний продукт хорошої жорсткості з наявними двома нашаруваннями, що виробляється з екологічно надійних та ефективних базальтових волокнистих компонентів. Пропонований теплоізоляційний виріб цього різновиду характеризується своєрідною комбінованою будовою, що передбачає наявність спеціалізованих двох прошарків: жорсткіший зовнішній має показовий рівень щільності 150 кг/м³, а внутрішній вирізняється трохи меншою щільністю, що сягає позначки 80 кг/м³. Саме ця унікальна та високотехнологічна характеристика забезпечує спрощену та полегшену експлуатацію товару. Адже такі плити вирізняються легшою вагою, що позитивно впливає на легке та безпроблемне встановлення екологічно чистого матеріалу.

Поза тим, мінеральна вата цієї модифікації вважається універсальною в тому сенсі, що її можна застосовувати в ролі ефективного утеплювача як зовнішніх фасадних стін, так і каркасних структур. Матеріал спроможний гарантувати не лише відмінну термічну ізоляцію фасаду, але й бути в якості хорошої основи для створення подальших декоративно-оброблювальних прошарків. Мінеральний виріб передбачає наступні функціональні параметри:

  • оптимальний рівень щільності верхнього нашарування – 150 кг/м³;
  • оптимальний рівень щільності нижнього нашарування – 80 кг/м³;
  • коефіцієнтний параметр провідності тепла з урахуванням товщини шару понад 100 – 0,037 Вт/м С;
  • коефіцієнтний параметр провідності тепла з урахуванням товщини шару від 80 до 100 – 0,039 Вт/м С;
  • класифікація в контексті горючості – являється негорючим матеріалом.

Чому варто брати до уваги використання згадуваного мінерального утеплювального засобу на екологічно надійній базальтовій основі? Справа в тому, що мінеральна вата цієї категорії характеризується такими позитивними сторонами застосування, як екологічна чистота й надійність, стійкість до загорання, деформування, надмірної вологості, зайвих шумів знадвору, низький рівень провідності тепла, хороші показники проникнення пари, демократична вартість, відносно легкий та простий монтаж.

Фасадна фарба акрилова

Фарба фасадна акрилова

Важливий момент. Незважаючи на ту чи іншу модель замовленого мінерального продукту, варто знати, що по-справжньому якісна та довговічна мінеральна термічна ізоляція для захисту фасадної площини відрізняється від звичайного мінерального утеплювача параметрами щільності, гідрофобності, тобто спроможності відштовхувати водяні утворення. Поза тим, необхідно враховувати той факт, що для продуктивного утеплення фасаду рекомендується використовувати мінеральний утеплювач в плитах перевіреної часом і досвідом якості від популярних будівельних виробників, якому будуть властиві показники щільності не менше, ніж 80 кг/м3.

В контексті професійного та висококласного фасадного оформлення знадобиться також добірна фарба фасадна акрилова, силіконова чи силікатна або декоративна штукатурка відмінної якості. Варто знати, що вдало реалізована обробка й декорація зовнішніх стін приватного заміського будинку гарантуватиме стовідсотковий захист всього фасаду від будь-яких негативних чинників навколишнього середовища, а також неперевершений зовнішній вигляд всієї приватної оселі.