технологія захисту фундаментуОснова Вашого будинку повинна бути надійною, міцною, неушкодженою впродовж багатьох років експлуатації. Для покращення довготривалої експлуатації Вашої оселі треба проводити гідроізоляцію фундаменту. Її необхідність полягає в тому, щоб уникнути потрапляння вогкості з-під ґрунту в підвальній частині оселі. Тоді Ваше помешкання завжди перебуватиме в сухому й теплому стані.

Гідроізоляція фундаменту – Львів має широкий вибір фірм по виготовленню якісних плівок – передбачає комплекс вертикального та горизонтального захисту основи та стін від вогкості. Для того щоб якісно та правильно відбулася гідроізоляція фундаменту, ціни на яку не є надто затратними, потрібно знати все про матеріали та особливості їхнього застосовування.

Отже, виділяють 4 основні види гідроізоляції. Ми ретельно розглянемо кожну з технологій, щоб Ви могли обрати найкращий варіант відповідно до своїх умов та потреб.

Рулонна – виконується з допомогою продукту на основі бітуму. Потрібно взяти відро з бензином і розчинити у ньому бітум (приблизний розрахунок – 200 г бітуму на 10 л бензину). Матеріали накладають на поверхню, використовуючи газовий пальник. Зазвичай їх наклеюють у два шари таким чином, щоб верхня частина матеріалу перекривала стик нижнього шару. Аби шви були надійними та герметичними, потрібно пам’ятати про стик (на відстані приблизно 15-20 см).

Обмазувальна – одна з найбільш поширених технологій гідроізоляції фундаменту, яку також роблять бітумною мастикою. Зазвичай її виконують паралельно з рулонним типом гідроізоляції. Бітумну мастику наносити просто. Спочатку ретельно очистити фундамент від бруду, пилу. Далі нанести на поверхню фундаменту ґрунтовку глибокого проникнення. Після цього, беручи великого пензля, намазати поверх ґрунтовки бітумну мастику. Однак цей вид гідроізоляції має деякі мінуси. Зазвичай така гідроізоляція швидше пошкоджується і може допускати протікання води. Щоб уникнути цього, варто наносити бітумну мастику на рівну та висушену поверхню. Для захисту і надійного функціонування гідроізоляційного покриття рекомендують використовувати такі матеріали, як рулонний геотекстиль, притискна цегельна стінка, утеплювач ЕППС.

Мембранна – своєрідний підвид рулонної гідроізоляції. Технологія виконання цього способу така сама, лише з однією відмінністю: для мембранної гідроізоляції використовують сучасні матеріали. Так, у нагоді стає гідроізоляційна плівка, ціна якої представлена на нашому сайті. Плівка здатна витримувати великі навантаження, має у своєму складі відмінні еластичні та витривалі елементи.

Напилювальна – сучасна і дорога технологія, яка вирізняються довговічністю, високою якістю та надійністю. При цьому використовують спеціальний компресор та розпилювач. Крім зазначених матеріалів під час напилювальної гідроізоляції знадобиться ще геотекстиль, завдяки якому здійснюють армування поверхні. Найкраще цей різновид гідроізоляції підходить для фундаментів зі складною формою (наприклад, якщо виникає проблема з накладанням руберойду), а також у випадках близького розташування з іншими будинками.

Штукатурна – знадобиться суміш цементу, кварцового піску та спеціальних домішок. Цей вид гідроізоляції подібний до принципу нанесення шпаклівки чи штукатурки. Найкраще наносити два шари речовини (кожен шар – у протилежному напрямку), щоб гідроізоляція була надійною.

Досить важливо дотримуватися правил, встановлених норм проведення технології гідроізоляції фундаменту, щоб основа дому, а, отже, і весь будинок, слугували Вам вірно і надійно протягом довгих років.