Профнастил покрівельний та для огорожіУ галузі сучасного будівництва профнастил (металопрофіль, гофра, профлист, профільований аркуш) вважається одним із найпопулярніших та економічно вигідних матеріалів. Профнастил являє собою листовий матеріал, який виготовляють з металу та застосовують з метою захисту стін, огорож і даху. Зазвичай ці листи мають рельєфну хвилеподібну форму. Загалом різнопланових варіацій безліч такого матеріалу, як профнастил: дах, стіни чи огорожі завжди матимуть чудовий вигляд та надійний захист.

Залежно від елемента будівлі, який потрібно захищати від зовнішніх чинників, профнастил буває покрівельний, стіновий та для огорожі. Насамперед, розглянемо, якими основними характеристиками та перевагами наділений металопрофіль для покрівлі.

Покрівельний профнастил має вигляд оцинкованого сталевого листа з широким формовим різноманіттям (форми трапеції, прямокутника, синусоїди тощо). Цей будівельний матеріал може також варіюватися шириною листа, висотою хвилеподібних заокруглень. Приміром, профнастил заввишки 20 мм і менше зазвичай встановлюють з метою декоративного оздоблення як покрівлі, так і всієї будівлі.

В свою чергу, аркуші заввишки від 10 мм монтують як необхідні елементи конструкції. В цьому випадку профнастил, ціна якого є демократичною на ринку будівельних послуг, потрібно обов’язково перевіряти на рівень міцності та прогинання.

Цікаво, що профнастил для покрівлі створюють із застосуванням технології жорсткого прокатування оцинкованих листів високої якості з різноманітним полімерним покриттями, або оцинкованих покрівельних листів без покриття.

Профільований аркуш для покрівлі має декілька вагомих переваг:

  • різні варіації у застосуванні – може задовольняти безліч потреб споживачів;
  • відносно невелика вага самого аркуша – зручний та швидкий монтаж;
  • демократична ціна – гарантує доступність та швидше вирішення негайних проблем;
  • високий рівень стійкості до вогню – не горить і не псується;
  • довгий термін придатності – надійна експлуатація.

Покрівельний профнастил має широкий спектр застосування. Його часто використовують під час зведення споруд комерційного та промислового призначення, а також в особистісному та цивільному будівництві. Крім того, покрівельний профільований аркуш є незамінним елементом під час створення підвісних стель, стінових панелей, під час обробки внутрішніх перегородок та арок, у процесі будівництва парканів та інших огороджувальних конструкцій, для здійснення горизонтальної та вертикальної обшивки тощо.

Профнастил для огорожі вирізняється високими показниками міцності, вогнестійкості, недорогою вартістю та відмінною якістю. Поза тим, профнастил для огорожі має широкий спектр варіацій, а це дозволяє втілювати оригінальні дизайнерські рішення під час монтажу, підкреслюючи власну багатофункціональність.