Порівняння популярних марок мінватиРинок сучасних будівельних матеріалів представлений широким різноманіттям утеплювачів, що здатні задовольнити потреби кожного забудовника з урахуванням особливостей будинку, смаку та фінансової спроможності покупця.

Серед теплоізоляційних матеріалів особливо затребуваною вважається мінеральна вата. Це екологічно чистий продукт, що гарантує добірну теплоізоляцію як ззовні, так і зсередини будинку.

Сьогодні багато виробників в усьому світі виготовляють різнотипні варіації мінеральної вати. Відповідно у кожної фірми присутні товари зі своїми особливостями, тонкощами, сферою застосування тощо.

Відтак пропонуємо розібратися з найбільш популярними марками мінеральної вати для того, щоб Ви могли обрати оптимальний варіант для утеплення власного помешкання.

Мінвата frontrock max e володіє унікальною комбінацією ефективності та якості. Утеплювач являє собою щільні двошарові плити, виготовлені з добірного базальтового волокна. Специфіка структури плит полягає у комбінованій структурі. Тобто зовнішній шар є більш жорстким, а внутрішній – м’якшим. Такий склад сприяє меншій вазі плит і полегшеному встановленні самої теплоізоляції. Крім того, посилений рівень щільності значно покращує теплоізоляцію всього фасаду, знижуючи витрати шпаклівки для армування, знижуючи тиск на фасадну основу.

Головне призначення цього мінерального продукту – утеплення стін будинку ззовні, особливо для системи так званих «вологих» фасадів. Суттєвою перевагою мінеральної вати зазначеної марки є можливість виконувати не тільки функцію збереження тепла. Також frontrock max відмінно справляється в ролі основи для накладання штукатурки.

Основні технічні характеристики мінеральної вати frontrock max e:

  • щільність верхнього прошарку – 150 кг/м3;
  • щільність нижнього прошарку – 80 кг/м3;
  • щільність середня – 90 кг/м3;
  • рівень теплопровідності – 0,036 Вт/м °С;
  • негорючий матеріал.

Мінеральна вата IZOVAT має вигляд волокнистого продукту, створеного на базальтовій основі. Цей мінеральний утеплювач характеризується високим рівнем збереження тепла в будинку, відмінною звукоізоляцією, стійкістю до фізичних, хімічних, механічних впливів.

Висока якість продукції IZOVAT пояснюється тривимірною структурою волокон, застосуванням спеціалізованих з’єднувальних складників та добавок, які підвищують міцність, стійкість, витривалість матеріалу під час експлуатації.

Серед характеристик мінеральної вати ізоват є наступні:

  • широкий діапазон щільності – від 30 до 200 кг/м3;
  • діапазон товщини – від 30 до 250 мм;
  • довжина – 1000 мм;
  • ширина – 500 або 600 мм;
  • негорючий матеріал.

Мінеральна вата від цього виробника добре підходить для утеплення внутрішніх елементів помешкання, підлоги, для теплоізоляції фасаду і покрівлі.

На ринку будівельних матеріалів популярною також є мінеральна вата технофас, що характеризується високими можливостями збереження тепла, утримуванням початкової форми і параметрів протягом всього терміну функціонування, стійкістю до впливу різких температурних коливань та дії гризунів, мікроорганізмів. Ця модель мінвати добре виконує функцію звукоізоляції та нейтрально реагує на взаємодію з бетонними чи металічними елементами.

Основні технічні дані мінвати технофас:

  • рівень теплопровідності – 0,038 Вт/м °С;
  • рівень щільності – 145 кг/м3;
  • негорючий матеріал.

До найбільш затребуваних мінеральних утеплювачів належить мінвата rockwool, ціна якої зазначена на нашому сайті. Її вважають лідером серед інших варіантів мінеральних утеплювачів на основі базальтового волокна.

Вата роквул відмінно справляється одразу з кількома функціями: тепло-, звукоізоляція, захист від вогню (негорючий матеріал). Поза тим, мінеральний утеплювач цієї моделі просто монтується (завдяки грамотно сформованій структурі плити можна легко різати звичайним гострим ножем), має хороші показники пропускної здатності пари (у разі накопичення в помешканні пари, вона легко виходить назовні).

Мінеральна вата rockwool наділена добірною пружністю і міцністю на стискання та розривання. Ця ознака неабияк впливає на тривалість функціонування за різних погодних та життєдіяльних умов.