Теплоізоляція даху

Чи знали ви, що дах несе відповідальність за понад 35% втрат тепла будинку? При чому, не суттєво що саме покриває дах: металочерепиця, шифер, панелі. Отже, ізоляція даху є однією з найкращих інвестицій які може зробити відповідальний господар намагаючись покращити енергетичну ефективність будинку. Якщо ви також бажаєте зробити свою оселю теплішою, затишнішою і до того ж зекономити, прочитайте інформацію яку ми зібрали для вас.

Чому все більше власників будинків вважають необхідним утеплити дах? На це є декілька вагомих причин:

1. Збереження тепла

Для регіонів, де протягом року природа не часто тішить сонячними і теплими днями, дуже важливо щоб будинок був комфортним та затишним. Природно, більшість людей вибирають для цієї цілі каміни або обігрівачі. Однак, без ізольованого даху, такий варіант боротьби з холодом не є вигідним. Це призведе лише до астрономічних рахунків за електроенергію, оскільки тепло поступово вислизатиме з будинку через дах. До того ж, якщо проведено гідроізоляцію даху, наприклад якщо була укладена супердифузійна мембрана Стротекс 1300, то будинок буде захищеним ще й від надмірної вологи.

2. Запобігання надмірній спеці в домі

Точно так само як ви не хочете, щоб тепло втікало з будинку протягом зимових місяців, ви також не хочете, щоб надлишок тепла входив всередину в літні місяці, коли на вулиці спекотно. Ізольований дах прекрасно справляється з цим завданням.

3. Довгострокова профілактика руйнувань

Якщо дах не є належним чином ізольованим, тепло, яке піднімається вверх може спричинити танення снігу на даху, що, в свою чергу, може призвести до наростання величезних крижаних бурульок. Вологість, важкі бурульки несприятливі погодні умови повільно але неухильно викликають пошкодження в будинку, особливо на даху.

4. Екологічність

Ізоляція вашого даху є одним з найважливіших енергозберігаючих проектів, які ви можете виконати у вашому домі. Але, зберігаючи енергію, ви також допомагаєте зменшити забруднення навколишнього середовища. Отже, зменшення кількості споживаної енергії може мати позитивний вплив на природу.

Монтаж утеплення даху

5. Зменшення витрат на ремонт

Якщо дах не є ізольованим, існує висока ймовірність того, що з часом його стан погіршиться, покрівля може навіть продірявитися. Звичайно, це повинно статися рано чи пізно, не існує нічого вічного, але ізоляція даху допомагає відтягнути цей момент. До того ж, якщо не подбати про належну ізоляцію, вам, можливо, доведеться витратитися на капітальний ремонт покрівлі, якщо дах буде серйозно пошкодженим у різних критичних місцях. Але з ізоляцією даху цьому можна запобігти. Розглядайте витрати на ізоляцію як вигідну інвестицію у майбутнє. Тим більше що ця вартість є мізерною, порівняно з вартістю ремонту та латання даху.

Для утеплення дахів використовуються найрізноманітніші матеріали, хоча найпопулярнішим на сьогоднішній день є мінеральна вата. Купити утеплювач для даху можна на сайті нашого онлайн магазину.