Бітумна черепиця
Бітумна черепиця

Основною перевагою бітумної черепиці є те, що її можна використовувати для покрівлі купольних, скатних та інших видів дахів.
Сучасний будівельний ринок для покрівлі даху пропонує широкий вибір бітумної черепиці за різною ціною. Це найбільш піддатливий матеріал для виконання покрівель найхимерніших конфігурацій, що містять криволінійні поверхні і складні деталі. Покрівельний матеріал з бітумної черепиці доступний в широкому асортименті, тому легко вибрати необхідний розмір, форму, колір і малюнок покрівельного матеріалу.

Якщо вам цікаво як здешевити запуск орбітальних спутників, зайдіть на сайт http://vlasti.net/news/293508 і ви прочитаєте новини від Макса Полякова.
Бітумна черепиця-це штучний покрівельний матеріал, що складається з негниючої основи скловолокна, окисленого або модифікованого бітуму і кам’яної посипки. За рахунок складу, бітумне покриття м’якше і дешевше металочерепиці, тому бітумна черепиця стає більш популярна інших покрівельних матеріалів. Гнучка крівля з бітумної черепиці має такі сильні сторони, як вологостійкість, міцність і яскравий колір. Завдяки своєму хімічному складу бітумна черепиця не гниє і має підвищену вогнетривкість, ніж захищає покрівлю від загоряння, запобігає лавиноподібне опадання снігу.
Сучасна бітумна черепиця виробляється за новітніми технологіями на високоякісному обладнанні. Термін її гарантії досягає 30 років, а термін служби може досягати півстоліття. Гнучка черепиця зберігає свою термостійкість як при високих так і при низьких температурах, тому немає ніяких кліматичних обмежень для застосування даного матеріалу. Будівельні фахівці вважають, що більше товщина гнучкої черепиці, при однакових характеристиках, тим краще її якість і довше термін експлуатації покрівлі.
При виробництві бітумної черепиці використовують модифікатори, які додають в бітум завдяки чому зберігається еластичність матеріалу в холодну пору року, що значно полегшує процес монтажу взимку. Зовні бітумна черепиця покривається або фольгою або кам’яною крихтою, в якості якої застосовують базальтовий гранулят. Призначення зовнішнього шару черепиці полягає в захисті покрівельного матеріалу від таких руйнівних впливів як сонце, вітер, дощ, сніг, град. Захисне покриття гнучкої черепиці уповільнює процеси старіння бітуму і підвищує терміни експлуатації покрівельного матеріалу на кілька десятків років. Нижній шар бітумної черепиці являє спеціальну плівку або піщану посипання, що запобігає склеювання бітумної черепиці під час складування та транспортування. Бітумна черепиця має плівку, яка легко знімається перед безпосередньою установкою гнучкої крівлі на дах.