Яскравий фасад

“Мій дім — моя фортеця”, всі ми чули цей вислів і це, безумовно, правда. Ваш будинок, мабуть, є вашим найціннішим майном, і ви звісно хочете, щоб ваші друзі, сусіди та навіть незнайомці захоплювалися ним! Ніщо не прикрасить вашу оселю більше ніж колір, який ви виберете для фасаду, але вибір правильного відтінку може стати непростим завданням. Ми спробуємо спростити для вас це завдання.

Фарбування фасаду повинно бути заключним процесом. Отже перед тим як приступити до пошуку фарби, подбайте про те, щоб стіни були повністю готові, якщо необхідно, зробіть утеплення фасаду пінопластом. Ціна фарби залежить від багатьох чинників. Вам потрібно знайти ту фарбу яка якомога довше зберігатиме привабливий вигляд. Обирайте ті, які є довговічними, стійкими до атмосферних умов, захищають будинок від ультрафіолетового випромінювання, не вицвітають. Також важливо обрати ту фарбу, яку легко застосовувати.

Бажання зробити свою оселю унікальною, не схожою на інших і креативною, є цілком природним. Але ви також повинні мати на увазі, що вона повинна гармонійно поєднуватися з навколишнім середовищем, або ж ваш будинок може виглядати трохи дивно.

Матеріал вашого фасаду також важливий. Ваш фасад може бути бетонним, кам’яним, дерев’яним. Наприклад, приглушені нейтральні кольори це ідеальний вибір для вашого фасаду якщо в оздобі використовувалися дерев’яні панелі або фасадна дошка для зовнішньої обробки. Отож власникам таких будинків варто звернути увагу на світло-блакитні, світло-сірі та ніжний бузковий кольори. Якщо у вас кам’яні стіни, то пастельні відтінки коричневого або сірий колір це однозначно хороший вибір. Не забувайте, що палітра кольорів для вашого фасаду повинна підкреслити красу будівельних матеріалів, а не приховувати її.

Під час вибору кольору для вашого фасаду, дуже важливо приділяти увагу дверям та вікнам. Вони можуть бути пофарбовані в контрастний відтінок або в більш темний чи світліший колір аніж зовнішніми стінами. Зокрема, якщо вікна або двері вашої оселі виготовлено за індивідуальним замовленням або мають незвичний, креативний вигляд, має сенс виділити їх.

Вдале поєднання кольору фасаду та покрівлі

Класичний білий фасад в поєднанні з темно-сірим дахом, створює прекрасний контраст кольорів. Стіни пофарбовані у бежевий або жовтий кольори поєднують з практично будь-яким кольором даху, до того ж такі відтінки зазвичай гарно поєднуються з навколишнім середовищем. А фасад цегляного кольору та зелена бітумна черепиця прекрасно впишуться у заміський пейзаж.

Якщо ви прихильник креативу і творчого самовираження, то чому б не поєднати декілька кольорів? Різні тони, які доповнюють один одного, можуть створити унікальний візерунок, при цьому не виглядаючи гротескно. Білі, сірі та світлі відтінки коричневого, теракотовий, жовтий та приглушений оранжевий об’єднуються, щоб створити сучасний шедевр дизайну. Це виглядатиме особливо стильно якщо навколо вашого будинку ростуть дерева та кущі, зелений газон.