Дахові вікна
Дахові вікна

В старих будинках, як правило, горищні приміщення використовувалися як місця зберігання непотрібних, старих речей. На горищах завжди було холодно і темно. З початком виготовення вологостійких мансардних вікон горищні приміщення зазнали значних змін. Мансардні віконні конструкції почали широко використовувати при реставраціях старих будинків, коли необхідно збільшити житлові площі. Дуже часто в мансардних приміщеннях облаштовують спальні, кухні, ванні кімнати, душові. А в таких випадках вологостійкі мансардні вікна найбільш необхідні.

Вмонтовані в площину даху вологостійкі мансардні вікна повністю герметичні і витримують зливні дощі, град та вітер. Мити і чистити вологостійкі мансардні вікна дуже просто, вони не накопичують пил і бруд, стійкі до вологи та забруднень.

На сучасному будівельному ринку найбільш відомі європейські виробники вологостійких мансардних вікон- це фірми Факро та Велюкс. На виробництвах вологостійких вікон використовують тільки перевірену сертифіковану деревину, склопакети, форнітуру та пластик, чим забезпечується довговічність та надійність віконної конструкції. В склопакетах використовують «загартоване» скло, заповнене інертним газом, завдяки чому досягається збереження тепла в горищних приміщеннях.

Виробники вологостійких вікон Велюкс розробили для своєї продукції верхню ручку з мікровентиляцією при закритому вікні. Профіль вікон Велюкс має додаткову теплоізоляцію, що збільшує теплозбереження в приміщенні та запобігає утворенню конденсату в профілі. У горищних приміщеннях з вмонтованими мансардними вікнами більше свіжого повітря та сонячного світла.