Nobasil  Мінеральна вата NOBASIL

 NOBASIL FKD – мінеральна вата на основі базальтового волокна з хаотичним розташуванням волокон, товщиною від 20 до 160 мм. Основний напрямок застосування мінеральної вати це тепло-звукоізоляція фасадів і зовнішніх стін. Встановлюється із зовнішнього боку огороджувальних конструкцій, придатна для нанесення штукатурних фасадних систем. Відрізняється високою міцністю на відрив і стиск, практично не розшаровується протягом тривалого терміну експлуатації, закріплюється до поверхні за допомогою дюбелів з металевим стержнем і додатково приклеюється клеєм для мінеральної вати. Щільність матеріалу – 140 кг/м3.
Мінеральний утеплювач NOBASIL FKD відрізняється своїми антикорозійними властивостями, стійкий проти лужного середовища.

Мінеральна вата NOBASIL (Нобасіл) виробляється в Словаччині АТ “Ізомат”, на основі мінеральної сировини: базальту, доломіту, доломітних брикетів, доменних шлаків методом високотемпературного розплаву і подальшої фібриляції – утворення надтонких довгих волокон. Хаотичне розташування волокон у спресованих матах і плитах забезпечують хороші теплоізоляційні властивості утеплювачів NOBASIL.

Утеплювачі NOBASIL виробляються в широкому діапазоні щільності – від 30 до 200 кг/м3, і розмірних варіантах (товщина 20-200 мм). Мінвата з покриттям  алюмінієвою фольгою виробництва NOBASIL може з успіхом використовуватися там, де необхідно додаткове відображення енергетичного потоку, наприклад – в системах теплих підлог, теплоізоляції саун і лазень.

Від аналогічних матеріалів утеплювачі NOBASIL відрізняються технологією виготовлення, результатом застосування якої є чергування шарів різної щільності в складі однієї плити. За рахунок цього мінвата Нобасіл має кращі звукоізоляційні характеристики.

Як і всі мінераловатні утеплювачі, NOBASIL характеризується вкрай низьким рівнем теплопровідності але і одночасно – високою паропроникністю. Гідрофобізуючі добавки надають йому водовідштовхувальні властивості. NOBASIL має низьке водопоглинання, що гарантує збереження утеплювачаму своїх властивостей в умовах підвищеної вологості повітря. Дифузія водяної пари назовні з товщі дозволяє утеплювачу (мінеральній ваті) завжди залишатися в сухому стані, тобто ефективно виконувати покладену на нього функцію теплоізоляції.