Мембрана для гідроізоляції фундаменту – це плівка, яка призначена для виконання вертикальної ізоляції фундаменту та ізоляції будівельних конструкцій які контактують з землею. Фундамент – опорна частина будівлі, призначена для передачі навантаження від несучих конструкцій будівлі на грунт. Конструкція, матеріал і глибина закладення фундаментів залежать від величини і характеру діючих на фундамент навантажень, від капітальності і конструктивних особливостей будинку (наявність підвалу, фундаментів прилеглих споруд і т. д.), а також від геологічних умов будівельного майданчика (глибини промерзання, рівня грунтових вод і т.п.). Одним з основних факторів, що впливають на довговічність будівлі, є вплив води, тому гідроізоляція і утеплення фундаменту є дуже важлива.
Мембрана доступна в 3 товщинах – 400; 500; 600 – гр/м2, та поставляється в рулонах шириною 1,0; 1,5; 2,0 м, довжиною 20 м/п.

Гідроізоляційна мембрана  забезпечує надійне розділення стін фундаменту і вологої землі. Виступи у формі зрізаних конусів формують вентиляційні канали по всій поверхні стіни, що дозволяє виводити з неї надлишкову вологу. Після виконання зворотної засипки та її ущільнення мембрана  діє як деформаційний і демпфуючий навантаження шар. Рівномірний розподіл навантаження через більш ніж 1800 виступів на квадратний метр забезпечує комфортні умови для роботи гідроізоляційного матеріалу.

Профелірованная мембрана стійка до тиску грунту на неї, витримує стиснення близько 200 кН/м2. Мембрани також забезпечує надійний захист утеплювача, покладеного по периметру підземної споруди. Матеріал стійкий до бактерій, хімікатів, нафтопродуктами, не гниє в землі, стійкий до проростання коренів рослин і забезпечує додаткову теплоізоляцію.

 

     Схема гідроізоляції фундаментної стіни

1. Фундаментна стіна;

2. Бітумно-полімерна мастика;

3. Екструдований пінополістирол;

4. Профільована мембрана;