Клей для армування пінопласту ARMIX

  TERM ARMIX суміш використовується в системі утеплення фасадів «легким мокрим» методом для приклеювання мінераловатних та пінополістирольних плит, а також для виконання армованого шару. Паропроникна. Еластична, має дуже добре зчеплення з несучою основою і мінераловатною чи пінополістирольною плитою.

Розчин SCANMIX TERM добре кріпиться до несучих поверхонь. Поверхня повинна бути суха і міцна, очищена від пилу, бруду, плям жиру й масел і інших, що послаблюють зчеплення, речовин. Неміцні шари, що не тримаються, необхідна прибрати. При наявності дефектів і нерівностей на поверхні основи рекомендується вирівняти стартовою шпаклівкою SCANMIX ТТ. Всі основи обробити 1-2 рази ґрунтовкою SCANMIX.

Проведення робіт

Клеючий розчин Term Armix перемішують вручну або механічним способом до отримання однорідної консистенції. Після 5-хвилинної витримки готовий розчин слід перемішати ще раз, після чого розчин можна використовувати на протязі 4 годин. Роботи проводити при температурі основи від +5 до +30°С. Коли розчин схоплюється, його треба оберігати від замерзання, швидкого висихання і дощу. Всі рекомендації ефективні при температурі основи +20°С і відносній вологості 60%. Для приклеювання теплоізоляційних плит клеючий розчин наноситься по периметру плит смугою (шириною 4-5 см). В центрі плити формується 6-8 плям, висотою не менше 1 см і діаметром біля 10 см. Це дає можливість подальшого вирівнювання плит відносно одна одної. Площа, вкрита Term Armix, повинна складати не менше 40% від площі плити. Наносити клеючий розчин на всю поверхню зубчатого шпателя із зубцями 8×8 або 10×10 мм можна лише маючи рівну основу. Розчин не повинен попадати на торці плит, надлишки розчину необхідно видалити.

Спочатку бажано зробити рівною стороною шпателю тонкий контактний шар по периметру мінераловатної чи пінополістирольної плити в місцях, де будуть формуватися плями розчину. Це значно полегшить роботу по монтажу плит. До виготовлення армованого шару штукатурки необхідно приступати через 72 години після приклеювання плит. Клеючий розчин тонким шаром наноситься рівною стороною шпателя. Зубчатою стороною формуємо борозни. Сітка із скловолокна вдавлюється в клеючий розчин. Виступаючий розчин вирівнюється пласким шпателем. При цьому сітка повинна обов’язково знаходитись в середині шару клеючого розчину і малюнок сітки не повинен проступати. Сітка укладається одночасно двома полотнами зверху вниз з нахлестом країв в 10 см. Нерівності необхідно ретельно зашліфовувати, щоб їх не було помітно крізь тонкий шар декоративної штукатурки (2-3 мм). В суміш вливати тільки прохолодну воду.

** Витрата продукту залежить від нерівності основи і кваліфікації виконавця
Технічні характеристики

Склад: суміш цементу з мінеральними наповнювачами і спеціальними домішками
Колір сірий
Максимальне зерно 0,3 мм
Кількість води для замішування розчину 0,16-0,2 л/кг суміші
Час використання готового розчину до 4 годин
Температура повітря і основи при використанні від +5 до +30°С
Міцність зчеплення з основою більше 1,0 МПа
Товщина шару до 15 мм
Витрата:
– в якості клею для плит
– в якості арміруючого шару
4-6 кг/м2/мм
2-4 кг/м2/мм