Краска фасадна

Краска фасадна

Останнім часом все більшої популярності набуває оформлення та захист фасадного покриття з допомогою використання сучасних фарб. Однак у процесі вибору того чи іншого засобу для обробки зовнішніх стін приватного житлового помешкання можна стикнутися з дилемою: яким матеріалам краще надавати перевагу, чим вони відрізняються між собою, як поєднати помірну вартість та бажаний рівень якості тощо.

Саме тому у статті пропонуємо більш детально зосередитися на характеристиках найбільш популярних продуктів для ефектної та ефективної обробки фасадів приватних осель. Також акцентуємо на відмінних властивостях кожного засобу, щоби забудовники з будь-яким рівнем платоспроможності та різними смаковими уподобаннями мали нагоду без проблем обрати найбільш оптимальний варіант такої продукції, як краска фасадна. 

Насамперед, під час купівлі фарби чи замовлення в режимі онлайн необхідно уважно відстежувати всі технічні параметри, які властиві тому чи іншому виробу. Адже саме від наявності чітко сформованих компонентів, можливості функціонувати за умов нестабільного клімату та багато інших характеристик залежатиме якість та тривалість надійної експлуатації конкретного різновиду фасадної фарби.

Тому перед покупкою рекомендується належним чином ознайомитися з наступними властивостями, якими повинна володіти будь-яка високоякісна та ефективна фарба.

По-перше, добірний виріб для обробки та декору фасадної структури повинен бути досить стійким до надміру яскравого сонячного світла та пагубного впливу ультрафіолетового випромінювання. Адже постійна дія активного сонця на пофарбовану поверхню фасаду може негативно відзначитися на рівні яскравості та першочергової свіжості самої фарби.

В цьому контексті варто виокремити надійність такого засобу, як краска силікатна. Її створюють на базі спеціалізованого рідкого скла. Силіконові фарби вважаються досить міцними, стійкими до пагубного впливу зовнішніх чинників типу дощу, снігу, вітру, пилу, бруду, ультрафіолету, яскравого сонячного проміння тощо. Поза тим, дуже важливо, що цей різновид різнобарвного матеріалу для фасаду спроможний надійно експлуатуватися протягом тривалого часу, не тьмяніючи, залишаючись у початковому свіжому та яскравому вигляді.

Краска силікатна

Краска силікатна

По-друге, добірний виріб для захисту та оздоблення зовнішніх стін заміського будинку має відповідати всім нормам природного проникнення пари. Тобто якісним фасадним фарбам властива можливість вільно «дихати». Якщо нанесена краска не зможе виконувати цієї дії, тоді погана паропроникність спричинятиме появу згубного конденсату, який негативно впливатиме на мікроклімат всередині помешкання, а також на погану експлуатацію самого матеріалу.

По-третє, по-справжньому якісний рівень продукції для обробки фасадної площини гарантується з допомогою стійкого прилягання фарби. Так, адгезія має відповідати всім нормам та вимогам.

По-четверте, необхідно звертати особливу увагу на витривалість матеріалу до впливів будь-яких атмосферних явищ. Тобто навіть якщо падає кислотний дощ, пофарбована поверхня будинку все одно повинна залишатися стійкою та не зіпсованою.

Також рекомендується акцентувати на витратах виробу. У цьому контексті все залежить від різновиду матеріалу, методу нанесення та особливостей самої фасадної площини. Тому під час купівлі фарби краще проконсультуватися з продавцем.

Принагідно зазначимо, що крім фарб з метою обробки та декорації зовнішніх стін затребуваними є різноманітні надсучасні штукатурні засоби, наприклад, силіконові фасадні штукатурки тощо.

Щодо самих красок для оформлення фасадної поверхні, то найбільш популярними є наступні варіанти:

  • силіконові матеріали – головними її перевагами є відмінний ступінь проникнення пари, спроможність відштовхувати воду, вологу, витривалість до пилу, бруду. Однак з плином дуже довгого часу ці фарби можуть тьмянішати під впливом надто яскравого сонця;
  • вапняні матеріали – екологічно безпечні та надійні засоби, мають у своєму складі виключно натуральні компоненти. Вапняні фарби характеризуються відмінним рівнем паропроникнення. Проте ці продукти мають недолік типу нестійкої дії проти атмосферних явищ. Вапняні краски доцільно застосовувати не у всіх випадках. Тобто їх можна використовувати для оформлення бетонних, цегляних площин, але не дерев’яних;
  • акрилові матеріали – є досить розповсюдженим засобом для надійної обробки та оздоблення зовнішніх стін приватного житлового помешкання. Головною «фішкою» виробів цієї категорії є стовідсоткова витривалість до бруду, пилу. Також фарби фасадні на основі акрилових інгредієнтів не надто добре поглинають вологу та пропускають вологі випари;
  • силікатні матеріали – про них ми згадували вище. Сьогодні різнобарвні силікатні засоби для фасадного покриття являються досить популярними через їхній відмінний рівень стійкості до згубних зовнішніх чинників на кшталт атмосферних опадів, ультрафіолетового випромінювання. Також добірні силікатні фарби спроможні довго та якісно виконувати своє функціональне призначення, зберігаючи захищену фасадну поверхню у свіжому та яскравому вигляді.