Дюбель з оцинкованим металевим розклинюючим цвяхом і термоголовкою

Дюбель фасадний призначений для кріплення плит з мінеральної вати і пінополістирольних плит  до будівельних перегородок, виконаних з м’яких і пористих матеріалів (комірковий бетон, дірчаста цегла, керамічна і керамзитова пустотіла цегла і т.п.).  Дюбель з оцинкованим металевим цвяхом і термоголовкою в більшості випадків застосовують для кріплення плит з базальтової вати до бетонних, цегляних, кам’яних основ. Пластикова термоголовка запобігає появі містків холоду і з часом прояви на фасадах будівлях темних плям від звичайних металевих цвяхів, які можуть з часом іржавіти.

Також дюбель підходить для кріплення важких (щільністю 145 кг/м.куб.) і легких- комбінованих (155/90 кг/м.куб.) плит з мінеральної вати, пінопласту і екструдованого пінополістиролу.

Дюбель виготовлений з високоякісного, ударостійкого поліпропілену, а пластиковий стережень з поліаміду модифікованого скловолокном для витримування максимальних ударних навантажень.

Рекомендації з монтажу: діаметр свердла 8-10 мм, глибина кріплення: мінімум 90 мм

Для споруд, висотою до 20 метрів від рівня землі, використовують приблизно 6 дюбелів на 1 м.кв. утеплюваної поверхні:

  • а>5 см для бетонної стіни
  • а>10 см для цегляної стіни

Для споруд, висотою вище 20 метрів від рівня землі, в середній частині утеплюваної поверхні використовують 6 дюбелів на 1 м.кв., а по краях 9 дюбелів на 1 м.кв.

  • а>5 см для бетонної стіни
  • а>10 см для цегляної стіни