Ceresit_CT-137

CT-137 Штукатурка декоративна «камінцева»

Штукатурка “камінцева” Ceresit CT 137 полімерцементна суміш для виконання декоративної тонкошарової обробки «камінцева» фактури всередині і зовні будинків.

Область застосування

Штукатурка Ceresit CT 137 (пігментована) призначена для декоративного оздоблення всередині і зовні будинків бетонних, цегельних оштукатурених основ, а так само при влаштуванні систем теплоізоляції фасадів. Штукатурка Ceresit СТ 137 (під фарбування) передбачає наступне фарбування акриловими, силікатними, силіконовими й іншими фарбами як на водній основі, так і на органічних розчинниках.

 

Витрата* суміші Ceresit CT 137 зерно 1,5 мм близько 2,25 кг/м²

Витрата* суміші Ceresit CT 137 зерно 2,5 мм до 4,2 кг/м²

*Витрата продукту залежить від нерівності основи та навичок виконавця.

Суміш Ceresit CT 137 фасується в мішки по 25 кг.
Склад: полімерцементна суміш з мінеральними наповнювачами та модифікаторами

Основа повинна бути сухою і міцною, без видимих руйнувань. Перед застосуванням штукатурки основа очищається від пилу, напливів, масляних плям та інших речовин, що зменшують адгезію розчину до основи.
Зовні будинків:

Міцні і щільні цементно-піщані і цементно-вапняні штукатурки (“вік” – не менше 28 діб) перед нанесенням штукатурки попередньо обробляються грунтуючою фарбою Ceresit CT 16. Неміцні основи, а також основи з високою всмоктуючою здатністю попередньо необхідно загрунтувати грунтовкою Ceresit CT 17, а потім через 4 години нанести шар грунтуючою фарби Ceresit CT 16.
Всередині будинків:

Гіпсові підстави вологістю менше 1% і підстави з неміцних цементно-вапняних і цементно-піщаних штукатурок, а також з гіпсокартонних, деревостружкових плит, необхідно попередньо загрунтувати грунтуючою фарбою Ceresit СТ 16 і витримати до повного висихання

Малярні покриття з клейових або вапняних фарб слід ретельно видалити, а поверхню загрунтувати Ceresit CT 16. Покриття з олійних і полімерних фарб слід видалити механічним шляхом або за допомогою розчинника, а потім всю поверхню обробити грунтуючою фарбою Ceresit CT 16.
Виконання робіт

Суху суміш розчинити чистою водою (температура води від +15 ° C до +20 ° C) 1 кг сухої
суміші (зерно 1,5 мм), 0,17-0,19 л води на 1 кг сухої суміші (зерно 2,5 мм), і перемішати до отримання однорідної маси без грудок за допомогою низькооборотної дриля з насадкою або мішалки. Потім розчинну суміш витримати 5 хвилин, після чого знову перемішати. Використання розчинної суміші можливо протягом 90 хвилин. Рекомендується наносити штукатурку на основу, використовуючи шпатель, тертку або напівтерток з нержавіючої сталі. Штукатурка наноситься на основу товщиною 3-5 мм. Потім формується товщина шару покриття, відповідна розмірами зерна 1,5 мм або 2,5 мм, при цьому інструмент необхідно тримати під кутом 50 ° до оброблюваної поверхні, знімаючи зайву розчинну суміш. Після цього в момент початкового схоплювання необхідно за допомогою чистої сталевий або пластикової тертки почати затирання (вигладжування) поверхні. У залежності від часу витримки штукатурки, інтенсивності і напрямку руху терки можна отримати різні “камінцеві” фактури.

Під час роботи не можна застосовувати іржаві інструменти та посуд. Залишки розчинової суміші видаляються за допомогою води. Затверділий розчин можна видалити механічним шляхом.
Примітка

Штукатурку Ceresit CT 137 не рекомендується застосовувати для обробки цоколя і не можна змішувати з іншими матеріалами (фарби, штукатурки та ін.)

Роботи слід виконувати при температурі основи від +5 ° С до +30 ° С. Всі вищевикладені рекомендації ефективні при температурі +20 ° С і відносній вологості повітря 60%. В інших умовах час окоркованія, схоплювання і твердіння суміші розчину може змінитися. Штукатурка Ceresit CT 137 містить цемент і в момент гідратації настає лужна реакція, тому при роботі необхідно берегти очі і шкіру. У разі попадання розчинової суміші в очі слід негайно промити їх водою і звернутися за допомогою до лікаря.
Рекомендації

Роботи на одній поверхні варто виконувати безупинно. У разі перерви в роботі необхідно приклеїти липку стрічку уздовж лінії, де планується завершення роботи, нанести на неї штукатурку й надати їй бажану структуру. Після робіт слід відразу ж видалити стрічку разом із залишками свіжої штукатурки. По можливості уникати горизонтальних швів.

При виконанні зовнішніх робіт слід уникати нанесення штукатурки на сильно обігріваються поверхні, наприклад, поверхні, що знаходяться безпосередньо під впливом прямих сонячних променів.

Свіжу штукатурку необхідно протягом 3 днів захищати від дощових опадів, а також від надмірного пересихання і негативних температур.У разі використання матеріалу в умовах, не розглянутих у цьому технічному описі, слід самостійно провести пробні випробування або звернутися за порадою до виробника.