STONE застосовується для виконання вручну зовнішніх і внутрішніх декоративних штукатурок. Можна наносити на всі рівні мінеральні основи, такі як бетон, цементно-вапняні штукатурки, гіпсокартонні плити, а також як декоративний захисний шар в системі утеплення фасаду. Завдяки гідрофобним додаткам має водовідштовхуючий ефект, стійка до зовнішніх впливів навколишнього середовища.

 Властивості

  • Тонкошарова декоративна обробка стін ззовні й усередині приміщень
  • Паропроникна
  • Висока адгезія
  • Зручна у використанні
  • Морозостійка
  • Водостійка
  • Екологічно чиста

Підготовка основи

Основа повинна бути рівна і міцна, суха, без пилу, бруду, вапна, масел, жирів, воску, залишків олійних і емульсійних фарб. Мулярні і штукатурні шари, що слабо тримаються, необхідно видалити, а нерівності вирівняти штукатурним розчином. Основу заґрунтувати ґрунтом SCANMIX.

Проведення робіт

Суміш додають у воду і перемішують механічним способом до отримання бажаної густоти розчину. Після 5-хвилинної витримки готовий розчин слід перемішати ще раз. Розчин зберігає свої якості приблизно 1,5 години. В процесі роботи рекомендується час від часу перемішувати розчин для отримання однорідної маси. Штукатурка наноситься на підготовлену основу товщиною шару фактурного зерна за допомогою гладкої нержавіючої тертки. Надлишок розчину знімається і перемішується у відрі.

Для отримання бажаної фактури застосовуються різні інструменти (валики, щітки, терки і т.п.) в залежності від професіоналізму майстра. Час відкритої роботи залежить від поглинаючої здібності основи, температури навколишнього середовища і консистенції розчину. Під час оштукатурювання, а також висихання штукатурки оштукатурену поверхню необхідно оберігати від прямих сонячних променів, впливу вітру та дощу. Слід експериментально (для даного типу основи і даної погоди) встанови­ти максимальну поверхню, яку можна оштукатурити в одному технологічному циклі. Штукатурку треба накладати методом «вологе на вологе», не допускаючи висихання затертої партії до нанесення наступних, в іншому випадку місця з’єднання будуть помітні.

Технологічні перерви плануються із запасом (наприклад: в кутах, вигинах будівель, під водостічними трубами, на стику кольору і т. п.). Час висихання штукатурки залежить від основи, температури і відносної вологості повітря і складає приблизно 12-48 годин. Під час нанесення штукатурки та її висихання мінімальна температура навколиш­нього середовища повинна бути +5°С, а максимальна +25°С. Якщо розчин призначений під фарбування, необхідно зачекати 4-6 тижнів.

Виробник не несе відповідальності за неправильне застосування матеріалу, а також застосування його в цілях і умовах, не передбачених інструкцією.

Техніка безпеки

Не слід виливати розчин і воду після роботи в каналізаційні труби. Бажано працювати в гумових рукавичках. Необхідно уникати потрапляння розчину на шкіру або в очі. В разі потрапляння розчину необхідно ретельно промити їх великою кількістю води, так як до складу суміші входить цемент, який з водою утворює лужний розчин.

Технічні характеристики

Склад: суміш білого цементу з мінеральними наповнювачами і спеціальними домішками
Колір білий
Максимальне зерно до 1,5 мм
Кількість води для замішування розчину 0,18-0,25 л/кг суміші
Час використання готового розчину до 1,5 годин
Температура повітря і основи при використанні від +5 до +25°С
Міцність зчеплення з основою не менше 0,6 МПа
Товщина шару 2 мм
Морозостійкість не менше 50 циклів
Витрата (в залежності від товщини нанесеного шару) від 2 до 3 кг/м2/мм