вікна ФакроНеабияку популярність на сьогодні мають дахові вікна, адже вони відрізняються своєю оригінальністю та прикрашають мансарди будинків. Завдяки таким вікнам до кімнати потрапляє набагато більше світла (до 40 %). Тому ваше приміщення наповнюється теплом, затишком та природною вентиляцією.

Мансардні вікна надають кімнаті природного світла і тому можуть освітлювати віддалені куточки приміщення. Окрім того, вони захищають від поганої погоди навіть краще ніж фасадні: дахові вікна є достатньо надійні та витривалі, оскільки вони є елементом покрівлі і повинні захищати від різноманітних навантажень: дощу, вітру, снігу чи ультрафіолетового випромінювання, так само як дах будівлі. Такі вікна досить легко встановлюються, бо не потребують спеціальних конструкцій. Ще однією їхньою перевагою є те, що мансардні вікна дозволяють візуально збільшити ваше приміщення та надати вашому інтер’єру неповторного вигляду. Тільки уявіть, як затишно можна проводити свій час в дощову погоду за чашкою чаю, або дивитися на небо, спостерігаючи за промінням сонця чи зірками.

Крім того, кожен може придбати дахове вікно на свій смак, адже є кілька типів мансардних вікон: конструктивно-традиційні вікна, які розташовуються між крокв та у вигляді слухових вікон. Також, дахові вікна класифікують за такими характеристиками як: за різними системами відкривання вікна (відкидна система, середньо поворотна і комбінована); за матеріалом виготовлення та за властивостями склопакета.

Дахові вікна встановлюються у покрівлі з мансардним приміщенням. Цим приміщенням може бути будь-яка кімната: вітальня, спальня, дитяча, студія тощо. І в залежності від площі кімнати залежить розмір вікна. Переважно на кожних 10 квадратних метрів площі приміщення має випадати по одному квадратному метру дахового вікна. Однак щодо вітальні, студії та дитячої кімнати розмір буде дещо іншим – на 8 квадратів кімнати випадає 1 квадратний метр дахового вікна. Тобто, на вибір розміру вікна буде впливати площа вашої мансарди. Окрім того у кімнаті можна встановлювати два або й три таких вікон. А розташування дахових вікон одне напроти одного створює неймовірну гру світла та ще більше природного освітлення.

Висота мансардних вікон зазвичай становить не менше одного метра. Щоб правильно встановити таке вікно в стіну, потрібно пам’ятати, що воно повинно знаходитись на висоті від 0.9 до 1.2 метра над підлогою. Також, розмір мансардного вікна залежить від кута нахилу ската даху: чим нижчий ухил – тим довше вікно. Тому, для крутих дахів потрібно вибирати короткі вікна, а для плоских – довші.

Спираючись на ці характеристики, можна стверджувати про користь та якість дахових вікон, які стануть незамінним елементом інтер’єру вашої мансарди та подарують вам природне освітлення, затишок, комфорт та надійність.