Для покрівлі даху сучасний будівельний ринок пропонує широкий вибір бітумної черепиці за різною ціною. Даний матеріал для покрівлі доступний в широкому асортименті, тому легко вибрати необхідний вам розмір, форму, колір і малюнок покрівельного матеріалу.

Бітумна черепиця – це штучний покрівельний матеріал, що складається з не гниючої основи скловолокна, окисленого або модифікованого бітуму і кам’яної посипки. За рахунок складу, бітумне покриття м’якше і дешевше металочерепиці, тому вона є більш популярна  від інших покрівельних матеріалів. Основною перевагою бітумної черепиці є те, що її можна використовувати для покрівлі  купольних, скатних та інших видів дахів. Це найбільш піддатливий матеріал для виконання покрівель найхимерніших конфігурацій, що містять криволінійні поверхні і складні деталі. Ще гнучка покрівля має такі сильні сторони, як вологостійкість, міцність і яскравий колір.

Сучасна бітумна черепиця виробляється за новітніми технологіями на високоякісному обладнанні. Гнучка черепиця зберігає свою термостійкість при температурі від -70 до +150 С, тому немає ніяких кліматичних обмежень для застосування даного матеріалу. Термін її гарантії досягає 30 років, а термін служби може досягати півстоліття.

Зовні бітумна черепиця покривається або фольгою або кам’яною крихтою, в якості якої застосовують базальтовий гранулят. Призначення зовнішнього шару черепиці полягає в захисті покрівельного матеріалу від таких руйнівних погодних впливів як сонце, вітер, дощ, сніг, град. Захисне покриття гнучкої черепиці уповільнює процеси старіння бітуму і підвищує терміни експлуатації покрівельного матеріалу на кілька десятків років. Нижній шар бітумної черепиці являє  собою спеціальну плівку або піщану посипку, що запобігає склеюванню бітумної черепиці під час складування та транспортування. Бітумна черепиця має плівку, яка легко знімається перед безпосередньою установкою гнучкої крівлі на дах. Фахівці вважають, що чим більша товщина гнучкої черепиці, при однакових характеристиках, тим краща її якість і довший термін експлуатації покрівлі. Модифікатори, які додають в бітум при виробництві черепиці, дозволяють бітуму зберігати еластичність в холодну пору року, що значно полегшує процес монтажу матеріалу взимку.