Покрівля даху бітумною черепицею

Покрівля даху бітумною черепицею

В контексті грамотного втілення всіх будівельно-ремонтних процедур, що мають відношення до повноцінного зведення чи експлуатаційного покращення приватного житлового помешкання, дуже важливим являється правильний вибір того чи іншого покрівельного матеріалу. Так, сьогодні серед великого діапазону зацікавлених споживачів доволі затребуваною вважається покрівля даху бітумною черепицею.

Чим вигідна будівельна продукція цієї категорії та що взагалі варто знати про гнучкий покрівельний виріб нового покоління? Ці та інші дотичні й не менш актуальні питання пропонуємо розглянути у статті.  

Перш за все, звернемо увагу на структуру висококласного виробу для надійного захисту й декорування всієї дахової площини у контексті приватного житлового будівництва. Так, сучасні варіації бітумного засобу мають вигляд м’якого будівельного матеріалу для забезпечення стабільного й довговічного захисту всієї покрівельної площини від будь-яких несприятливих чинників зовнішнього середовища. Склад даного дахового захисту передбачає наявність невеликих полотен на скловолокнистій базі, які в обов’язковому порядку просочуються полімерними бітумними складами.

Традиційно верхні сегменти бітумної черепиці покривають крихтою на основі базальтових чи мінеральних компонентів. Саме такі нашарування передбачають відмінну захищеність фізико-механічного спрямування, а також неперевершені штрихи в дизайнерському й естетичному сенсі.

Натомість нижні прошарки будівельного гнучкого матеріалу для дахового покриття в обов’язковому порядку оформляються спеціальним клейким  елементом, що враховує присутність бітумних та полімерних інгредієнтів. Справа в тому, що саме з допомогою полімерно-бітумного нашарування з’являється чудова нагода забезпечувати стовідсотковий рівень прикріплення покрівельної структури до відповідної основи.

Вибираючи гнучкий покрівельний матеріал для остаточного оздоблення даху, необхідно також пам’ятати про втілення стабільної теплоізоляції покрівлі. У подібних ситуаціях забудовники часто послуговуються екологічно чистою та надійною мінеральною ватою. Так, ціна мінвати у каталозі нашого інтернет магазину вважається цілком оптимальною, а якість – високою та перевіреною.

Щодо ключових переваг функціонування бітумного будівельного матеріалу нового покоління, варто виокремити чималий термін ефективної та стабільної експлуатації, що може гарантуватися завдяки наявності елементів типу бітуму і склотканини. Адже відомо, що бітуму і склотканині властиві вагомі переваги на кшталт стовідсоткової витривалості до негативних корозійних процесів, а також до гниття, ймовірного деформування, що може виникати внаслідок надміру високої температури навколишнього середовища.      

Якісна покрівля даху з використанням бітумного засобу передбачає також хорошу витривалість до пагубного впливу ультрафіолетового випромінювання. Поза тим, серед позитивних функціональних і технологічних моментів використання гнучкого бітумного продукту перевіреної часом і досвідом якості варто виділити простий і порівняно швидкісний монтаж самого виробу у покрівельну структуру того чи іншого приватного будинку.

Покрівля даху

Покрівля даху

Плюсом використання бітумної черепиці в ролі стабільного покрівельного покриття вважається також високий рівень еластичності самого продукту, широкі можливості в контексті кольорових рішень, великі естетичні дизайнерські можливості, чудові параметри допоміжного гідроізоляційного захисту, невелика вага готового товару. Бітумну черепицю можна без зайвого клопоту встановлювати у покрівельні структури з різноманітною конструкційною та архітектурною специфікою.

Крім того, варто пам’ятати про хороші й надійні звукоізоляційні параметри м’якого покрівельного засобу на ретельно відібраній та перевіреній бітумній основі, а також про низькі показники небажаного температурного розширення. Власне, завдяки останньому експлуатаційному нюансу бітумний покрівельний виріб відмінного зразка можна без проблем реалізовувати для покриття будинків, що розташовуються у географічних просторах з не дуже стабільними кліматичними умовами.

Якщо зазначати негативні моменти використання бітумного продукту нового покоління, то їх зовсім мало. Так звані мінуси стосуються ретельної підготовки відповідної робочої площини та порівняно вищої вартості самого будівельного товару. Проте, як бачимо, переваг набагато більше, і всі вони стосуються відмінної і стабільної експлуатації як самої покрівельної структури, так і всього заміського помешкання з обов’язковим урахуванням неперевершеного дизайну готової покрівлі.

Насамкінець, звернемо особливу увагу на таємниці успішної купівлі по-справжньому якісного гнучкого покрівельного виробу. Справа в тому, що сьогодні на ринку будівельної продукції можна знайти бітумні покрівельні матеріали, що умовно відносяться до декількох категорій в контексті цінового діапазону. Тобто бітумна продукція може бути економ-класу, середнього, елітного та преміум-класу. Так, вибір доцільно здійснювати відповідно до власних фінансових можливостей та індивідуальних смакових уподобань.