Як подбати про основу домуУ процесі зведення майбутнього будинку робота над його основою потребує особливої уваги. Адже кожен забудовник прагне мати комфортабельний, затишний і багатофункціональний дім. Для досягнення поставленої цілі важливу роль відіграє утеплення фундаменту. Саме через незахищену підлогу відбуваються значні тепловтрати, промерзання та проникнення небажаної вологи. Тому слід ретельно підійти до забезпечення надійного теплообміну в основі Вашого помешкання.

Сьогодні утеплення фундаментів традиційно відбувається з допомогою таких матеріалів, як пінопласт, пінополістирол, керамзит тощо. Для того щоб обрати найбільш підходящий варіант, необхідно оперувати відповідним обсягом знань про той чи інший утеплювач.

Отже, пропонуємо разом розібратися у відмінностях, перевагах і недоліках кожного елемента. Згідно з особливостями того чи іншого теплоізоляційного матеріалу, вибору технології та різновиду фундаменту Ви зможете визначитися з найбільш ефективним методом утеплення основи будинку.

Пінопласт –

є пористим і легким елементом зазвичай білого відтінку. Переважно його виготовляють у вигляді листів формату 1м х 1м або більше завтовшки 20 мм і вище. Цікаво, що 98% пінопластового складу являє газ. Білий матеріал створюють завдяки спінюванню полімерів.

До переваг використання пінопласту в ролі утеплювача фундаменту можна віднести такі показники:

  • екологічно чисте походження матеріалу;
  • відмінні теплоізоляційні можливості;
  • високий рівень стійкості до різноманітних механічних ушкоджень;
  • доступна вартість – на щастя, сьогодні не є проблемою купити пінопласт: Львів рекомендує широкий вибір будівельних компаній, що пропонують якісний товар. Крім того, утеплення пінопластом, ціни на яке є помірними, може собі дозволити кожен забудовник;
  • довгий термін експлуатації;
  • простий і швидкий монтаж – здійснювати процес утеплення пінопластом не складно. Для роботи знадобляться лише клей і дюбеля. До речі, на нашому сайті можна знайти спеціальний клей для пінопласту, ціна: Львів має у своєму складі чимало виробників якісної продукції.

У питанні недоліків врахуємо, що пінопласт часто ламається-кришиться у нерівних формах і вбирає вологу. Тому його краще монтувати у точках без прямого стикування з вогким ґрунтом.

Пінополістирол –

походить від пінопласту. Його виготовляють із використанням технології полімеризації стиролу і парового пентану. Відповідно до вибраного методу створення пінополістирол може бути пресовим або екстрагованим, або  автоклавним.

Традиційно для приватних забудовників у продажу пропонується пресований пінополістирол. Він має високий рівень щільності, кольорову палітру і хорошу якість.

Керамзит

Згідно зі своєю природою є простим та екологічно чистим матеріалом. Він здатен надійно берегти тепло у нижній частині помешкання.

Утеплення керамзитом передбачає попередній монтаж дерев’яної опалубки. Далі робиться консистенція бетону з керамзитом. Опісля готову суміш заливають в опалубку.

Під час оформлення такої теплоізоляції треба пам’ятати, що перемішаний з керамзитом бетон все одно може проводити холодні потоки повітря. Тому, якщо Ви плануєте утеплювати підлогу з допомогою керамзиту, слід залучити наверх додатковий прошарок мінеральної вати. В свою чергу, для вати знадобиться гідроізоляційна мембрана.

Зрештою, який би матеріал для утеплення фундаменту Ви не обрали, завжди варто пам’ятати про ретельний підхід до купівлі теплоізоляції, консультацію зі спеціалістами та якісний монтаж. У випадку дотримання встановлених рекомендацій основа Вашого дому служитиме надійно протягом довгих років експлуатації. Нехай Ваша оселя постійно буде наповнена теплом і затишком!