Оформлення фасаду

Оформлення фасаду

Збудувати власне помешкання – завдання не з легких. Однак довготривала й стабільна експлуатації приватного будинку залежить не лише від грамотного зведення оселі, але й від подальшої обробки й декорації зовнішніх стін. Відтак, оформлення фасаду являється досить актуальним питанням, про яке більш детально поговоримо у статті.

Найперше, з чим стикається більшість охочих забудовників, – це правильний підбір сировини. З чого найкраще обробляти й декорувати фасадну площину, щоб і ціна виявилася прийнятною, і вигляд – презентабельним, а якість – високою?

Позитивно, що прогресивні будівельні магазини Львова рекомендують реципієнтам широкий асортимент матеріалів на будь-який смак та фінансові можливості покупців. Єдине, що потрібно враховувати, – технологічні, експлуатаційні та естетичні можливості того чи іншого декоративно-оброблювального виробу.

Отож, нижче детально розглянемо найбільш розповсюджені й затребувані сировинні продукти, враховуючи як плюси, так і мінуси їхнього застосування в ролі фасадної декоративної обробки.

Штукатурні оброблювальні засоби

В умовах прогресивного сьогодення декоративна штукатурка вважається одним із найбільш розповсюджених і доступних продуктів у сенсі оптимального цінового діапазону. Беззаперечною перевагою її застосування є можливість втілити будь-які дизайнерські фантазії. Адже декоративна штукатурка – ціна роботи по її оформленню є цілком доступною для забудовників – вирізняється широким спектром кольорових рішень, фактурності.

Зосереджуючись на купівлі цього різновиду оброблювальної продукції, необхідно знати, що існує штукатурка декоративного, цементно-піщаного, акрилового, силіконового різновидів.

Декоративна штукатурка

Декоративна штукатурка

Наразі найбільшою популярністю користуються декоративні штукатурні матеріали. Причиною такого успіху являється той факт, що з допомогою оброблювальної продукції декоративного спрямування можна без зайвих труднощів дублювати оформлення зовнішніх стін власного будинку за принципом додавання вишуканих і дорожчих матеріалів.

Обираючи акрилову штукатурку, враховуйте наступні технологічні моменти продукту. Справа в тому, що до матеріалу цієї категорії можна домішувати різнобарвні фарби з акриловими компонентами. Це дозволяє експериментувати з кольоровими рішеннями та фактурністю, перевтілюючи фасадну площину у справжній витвір дизайнерського й архітектурного мистецтва.

Штукатурка на базі цементно-піщаних елементів вважається доступним і недорогим товаром. Однак її доцільно використовувати в якості добірного засобу для вирівнювання зовнішніх стін. Поза тим, слід знати, що цементно-піщана штукатурка – не найкращий матеріал для обробки просторів з підвищеним рівнем вологості.

Особливою популярністю користується штукатурка з силіконовими складами, тому що її беззаперечними плюсами є перевірена витривалість до низьких температур та нестабільної погоди, відмінний еластичний показник, хороша проникність пари та стійкість до води. Мінусом виробу цієї категорії можна вважати трохи вищу ціну.

Засоби для сайдингу

Завдяки цьому модерному й ефективному методу є чудова можливість забезпечити виразніші та оригінальніші форми ззовні приватного житлового помешкання.

Чи не найголовнішою перевагою застосування сайдингу є відмінні показники витривалості до води, вологи, вогню, будь-яких впливів органічного характеру. Ось чому доцільно використовувати цей сучасний метод обробки й декорування фасадної площини, будучи впевненим щодо свіжості й презентабельності фасаду протягом довгих років експлуатації власного будинку.

Щодо мінусів застосування сайдингу, його важко реалізувати самотужки. Краще запросити кваліфікованих майстрів. Відтак всі процедури вартуватимуть дорожче.

Цегла або камінь декоративного різновиду

На сьогодні декоративний камінь чи цегла наділені чималим списком позитивних моментів. Наприклад, оброблювальні засоби цієї категорії вирізняються хорошою температурною витривалістю, довготривалим функціонуванням у початковому свіжому вигляді, чудовими експлуатаційними параметрами, враховуючи додаткову теплоізоляційну функцію в якості хорошого бонусу.

Фасадні плиткові матеріали

Універсальна природа цієї сировини дозволяє без проблем реалізовувати фасадну плитку для обробки й декорації будинків найрізноманітнішого спрямування: від шкіл, садочків і до приватних помешкань заміського формату. Додамо до цієї переваги ще безмежні можливості в контексті дизайну, кольорів, фактури – й отримаємо якісний оброблювальний продукт на всі випадки життя.

Проте слід знати, що матеріал цієї модифікації нелегко встановлювати. Щоб реалізувати будівельні роботи максимально якісно й безпечно, все ж таки рекомендується звернутися до фахівців.

Деревина

Доволі поширений і невибагливий засіб для ефектного й ефективного оформлення зовнішніх стін власного будинку. Оскільки для відповідних ремонтних операцій можна не долучати спеціалістів, цей факт перетворює дерево на вигідний, економічно й екологічно доцільний матеріал для захисту й декорування фасаду.

Однак, як і кожен виріб, дерево має декілька недоліків, серед яких варто акцентувати на горючості матеріалу, його боязні до вологи, води. В цьому контексті варто пам’ятати про допоміжні захисні засоби типу антисептиків, спеціальних лакофарбових продуктів тощо.