Утеплення будинку мінватою

Утеплення будинку мінватою

Якщо Вам потрібно здійснити утеплення фундаменту та інших частин приватного житлового помешкання, тоді варто звернути увагу на екологічно чисту мінеральну вату, що вирізняється особливою популярністю. Так, у галузі сучасного будівництва тисячі споживачів надають перевагу саме цьому, економічно доцільному утеплювачі.  

Чим спричинений високий рівень затребуваності мінеральної термічної ізоляції?

Перш за все, варто звернути увагу на чудові теплоізоляційні характеристики утеплювальних виробів мінерального походження. Для прикладу, утеплення будинку мінватою вигідне через те, що цупка, міцна та щільна структура цієї сировини спроможна надійно зберігати тепло в домі, не пропускаючи потоків холодного повітря знадвору, чудово витримуючи різкі температурні перепади, незважаючи на кліматичні умови, в яких функціонує житловий будинок.

Варто також взяти до уваги високі звукоізоляційні показники матеріалу природного походження. Мінеральна вата якісно справляється з блокуванням зайвих шумів, які можуть потрапляти з вулиці всередину приміщення. Ця позитивна характеристика неабияк впливає на користь та популярність теплоізоляційного виробу мінерального класу.

Акцентуючи на якісних характеристиках описаного ізоляційного матеріалу, варто також наголосити на еластичних, гнучких та податливих властивостях мінвати. Справа в тому, що в процесі монтажних робіт є унікальна нагода прикрити, вирівняти, ліквідувати можливі дефекти покриття чи вирівняти ймовірну похилість стін, на які встановлювалася, скажімо, рулонна мінеральна вата.     

Крім того, утеплювач природного походження є екологічно чистим, безпечним та стійким до фізико-механічного впливу на кшталт легкого розривання, втручання комах, гризунів, грибків, цвілі.

Термічну ізоляцію мінерального класу можна без проблем монтувати навіть самостійно. Перед цим бажано належним чином проконсультуватися зі спеціалістами. Однак особливих складнощів під час встановлення не повинно виникати.

Рулонна мінеральна вата

Рулонна мінеральна вата

Популярність цього різновиду термічної ізоляції пояснюється також відносно невеликою вартістю. Відтак, кожен забудовник, маючи потребу утеплити стіни, фасад, фундамент чи, приміром, горищний простір, може без проблем реалізувати задумане.

Звісно, що, як і будь-який виріб, мінеральна вата має певні недоліки. Проте якщо враховувати всі правила, рекомендації кваліфікованих майстрів щодо грамотного монтажу, подібні дефекти не повинні проявлятися. Для прикладу, з метою ліквідації небажаної гігроскопічності на мінеральному виробі необхідно продумати обробку спеціальними гідрофобними розчинами. Також рекомендується обов’язково подбати про захисний плівковий шар. На щастя, ринок будівельних матеріалів пропонує споживачам широкий асортимент мембран, плівок найрізноманітнішого формату та спрямування.

Аналізуючи доцільність використання мінеральної вати в ролі термічної ізоляції, важливо наголосити, що найкраще застосовувати ті вироби, які вироблялися на базі гірських порід базальтової групи. Так звана базальтова мінеральна вата сьогодні вважається найпрогресивнішою моделлю теплоізоляційних засобів мінерального походження. Справа в тому, що продукція на основі скловати характеризується недостатнім рівнем міцності на розривання та стійкості до лугів. Ненадійна міцність буде провокувати згубне вітрове навантаження, а відсутність стійкості до лугів не зможе забезпечити нормального поєднання з клейкими штукатурними розчинами.

На противагу скловаті, базальтова мінеральна вата спроможна якісно виконувати своє функціональне призначення, надійно захищаючи оселю від різних температурних коливань, низьких температур, надмірної вологості тощо.