Якісний фасад – візитна картка будинкуСучасний світ з його глобалізацією, інформаційними шумами й перенасиченням впливає на тенденції у будівельній галузі. Відтак все більшої популярності набуває зведення приватних житлових котеджів чи будиночків за містом, де можна знайти спокійне середовище для проживання.

Сьогодні будівництво приватного помешкання – це свого роду нелегка творчість у поєднанні з масою технічних нюансів. У цьому аспекті якісний та оригінальний фасадний декор займає чільну позицію серед усіх інших операцій. Адже надійно оформлений фасад з урахуванням всіх кроків, дизайнерських тонкощів являє собою відповідне «обличчя» житлового будинку. Кожен забудовник прагне вирізнятися на фоні решти помешкань, хочеться бути оригінальним, не таким, як усі. На щастя, сьогодні для реалізації ексклюзивних ідей існує безліч варіацій як у виборі матеріалів, так і в застосуванні неповторних рішень.

Наприклад, сучасні матеріали наділені широким асортиментом на будь-які смакові та фінансові можливості. Зокрема, серед найбільш затребуваних на сьогодні засобів та методів вважаються наступні варіанти.

Облицювальна цегляна сировина

Ще споконвіків цеглою оформляли зовнішні боки житлового помешкання. Фасадний декор на основі цегли має такі позитивні характеристики, як надійна вогнетривкість (цегла стійка до вогню), відмінне збереження тепла, можливість «дихати» (справа в тому, що цегла не блокує потоки свіжого повітря, забезпечуючи хороший мікроклімат в оселі).

Під час використання цього методу слід враховувати декілька нюансів, зокрема щодо уникнення небажаного зволоження. Тобто в процесі оздоблення необхідна плівка для фундаменту, ціна якої зазначена на нашому сайті. Гідроізоляцію потрібно монтувати між фундаментом та самою облицювальною цеглою. Крім того, варто добре обміркувати фінансове питання, тому що сьогодні подібні операції вартують недешево. Проте результат вартий вкладених коштів.

Декоративно-оздоблювальні штукатурки

Цей спосіб користується неабиякою популярністю у сфері сучасного будівництва. Адже він вважається відносно недорогим та швидким відповідно до своєї реалізації. Досить часто оштукатурюють будинки, що зведені з використанням піноблоків, шлакоблоків тощо. А далі їх оформляють різноманітними фарбами. Часто вживаними являються акрилова, силікатна, силіконова штукатурка, ціна яких зафіксована в каталозі нашого інтернет магазину.

Декілька важливих нюансів щодо самого процесу нанесення. Зазвичай штукатурки наносяться на ретельно вичищену та підготовлену поверхню. Також застосовують армуючу сітку, яка попереджає тріскання зовнішніх стін в довготривалий період функціонування житлової будівлі.

Цікаво, що декоративно-оздоблювальні штукатурки можна комбінувати з іншими матеріалами типу натурального чи штучного каменю. Це додаватиме унікальності Вашому фасаду, а також довговічності експлуатації самого будинку.

Різноманітний сайдинг на кшталт дерев’яного чи вінілового

Це варіант фасадного декорування має ряд переваг. Наприклад, вініловий і дерев’яний сайдинг вважається стійким до бруду, порівняно недорогим під час встановлення, розмаїтим відносно фактурних та кольорових рішень і досить зручним, невибагливим в процесі догляду.

Крім того, наприклад, сайдинг вініловий є дуже стійким до гниття, ржавіння, сонячного вигоряння. Він не вимагає накладання допоміжних захисних прошарків типу лаків і фарб. Зручно. Практично. Естетично.

Оздоблення камінням – штучним або натуральним

Застосування декоративного каменю сприяє не лише формуванню ексклюзивного зовнішнього вигляду Вашої оселі. Фасад, оздоблений штучним чи натуральним камінням, спроможний краще зберігати тепло в домі, гарантуючи довговічність та стійкість до фізичних, механічних, хімічних чинників протягом довгих років експлуатації помешкання.

Однак ця методика вартує недешево. Тому перш, ніж приймати рішення на користь такого декору, слід належним чином порахувати та проаналізувати фінансові затрати.