Вентильований фасад

Вентильований фасад

З плином тривалого функціонування приватного житлового помешкання, зведеного з цегли або бетону, господарі можуть стикнутися з ймовірним псуванням зовнішніх стін своєї оселі. Адже впродовж років експлуатації житла на фасадну структуру перманентно впливають різноманітні чинники навколишнього середовища. Скажімо, якщо протягом певного відрізку часу на будинок діятимуть атмосферні опади, ультрафіолетове випромінювання, надто різкі температурні коливання, тоді зовнішні стіни зазнаватимуть певних видозмін у вигляді, приміром, невеликих тріщин, забруднених чи запліснявілих ділянок тощо.

Відтак перед забудовниками може постати питання, яким чином вберегти фасадну структуру від небажаного псування внаслідок тривалого впливу будь-яких несприятливих факторів зовнішнього середовища? Власне, у подібних випадках може відмінно виручати так званий вентильований фасад, унікальне та досить-таки вигідне рішення для всіх охочих власників заміської оселі.

Насамперед, варто звернути увагу на те, з яких саме конструкційних компонентів складається класична модель сучасного вентильованого фасаду. Так, дана система оформлення й надійного захисту всієї фасадної площини передбачає наявність облицювального прошарку, спеціальних металевих конструкцій, гідроізоляційного нашарування, відмінної термічної ізоляції. Крім того, по-справжньому якісна та продуктивна обробка зовнішніх стін приватного будинку з урахуванням системи вентильованого фасаду повинна враховувати вільний простір між облицювальним та гідроізоляційним елементом разом із утеплювальним засобом.

Принагідно зазначимо, що в умовах прогресивного сьогодення ціни на утеплення фасадів можуть коливатися від більш доступних до дорожчих. В цьому контексті все залежить від конкретно обраного теплоізоляційного продукту та інших суміжних будівельних матеріалів, а також від задіяних методів і прийомів безпосереднього встановлення підготовленої термічної ізоляції.

Утеплення фасадів

Утеплення фасадів

Поза тим, облицювання також можна здійснювати у різний спосіб, застосовуючи, для прикладу, принцип сайдингу, блок-хаус чи добірну облицювальну плитку. Традиційно останній варіант прикріплюють до зовнішніх стін з урахуванням спеціальних металевих конструкцій, позаду яких залишаються надійно зафіксовані гідроізоляційний та утеплювальний продукти. Найчастіше в ролі гідроізоляційного прошарку відмінно експлуатуються модернізовані плівкові вироби перевіреної часом і досвідом якості. Натомість в якості термічної ізоляція часто послуговуються плитами екологічно чистої та безпечної мінеральної вати.

Важливо знати, що високоефективний вентильований фасад відмінно працює з обов’язковим врахуванням вільного простору, який повинен формуватися поміж нанесеним облицювальним матеріалом та теплоізоляційним продуктом разом із гідроізоляційним прошарком. Власне, цей вільний простір являється вентиляційною ділянкою. Вона експлуатується по принципу тяги. Тобто коли у цей проміжок попадають потоки повітря, вони рухаються знизу доверху, видаляючись через отвори вгорі.

Власне, у зазначеному принципі полягає головна «фішка» функціонування системи вентильованого фасаду, коли є можливість для перманентної циркуляції повітря. Адже саме в такий спосіб реалізовується необхідна ліквідація вологих утворень з внутрішнього боку фасадної структури.

Серед позитивних моментів зазначеної технологічної обробки зовнішніх стін будинку варто виділити наступні: хороші показники шумового поглинання, суттєва економія на опаленні (в разі відмінної роботи утеплювального засобу), відсутність потреби у витратах на електроенергію, стійкий захист від вологи, що забезпечується наявністю високоефективної гідроізоляційної плівки в загальній вентиляційній системі.

Якщо говорити про негативні нюанси, їх фактично не існує. Хіба що варто акцентувати на порівняно високій вартості даного технологічно принципу. Проте коли поглянути на ситуацію з іншого боку, побачимо, що витрати на новітню систему обробки фасаду стануть виправданими. Адже такий спосіб фасадного оформлення зможе надалі гарантувати значні заощадження на додатковий обігрів приватного будинку.

Крім цієї технологічно вигідної методики обробки й захисту всієї фасадної площини на сьогодні великою популярністю серед власників заміського житла користуються також висококласні засоби на кшталт фасадних штукатурок і фарб. Наразі вартість фасадної краски по-справжньому відмінної якості вважається цілком демократичною, зокрема у каталозі нашого онлайн магазину. Тому кожен зацікавлений господар приватної оселі матиме нагоду якісно та ефектно обробити, декорувати зовнішні стіни власної будівлі.

В цьому контексті варто надавати перевагу добірним декоративно-оздоблювальним матеріалам від популярних європейських будівельних компаній.