Краска силікатна фасадна

Краска силікатна фасадна

Сучасний ринок будівельної продукції пропонує споживачам великий вибір декоративно-захисних матеріалів на будь-який смак та з широким ціновим діапазоном. Найголовнішою перевагою новітніх методів, технологій та засобів для декорування й обробки зовнішніх стін приватного житлового помешкання є те, що модерні продукти вдало поєднують в собі два основних функціональних напрямки.

Перший стосується базової потреби фасадної площини та всього будинку і полягає у стовідсотковому захисті оселі від будь-яких зовнішніх чинників типу атмосферних опадів (дощ, сніг, град, туман), пагубного впливу ультрафіолетового випромінювання, сильного вітру, різких температурних коливань, надмірної вологості тощо. В цьому аспекті варто акцентувати на теплоізоляційних можливостях декоративної, оброблювальної продукції нового покоління (фасадні фарби, штукатурки), про які детально опишемо далі у статті. Звісно, для продуктивного та якісного утеплення фасаду найкраще підходитиме, наприклад, високоякісна вата мінеральна, ціна якої є помірною у нашому інтернет магазині.

Другий, не менш важливий функціональний напрямок, стосується естетичного дизайнерського втілення. В умовах технологічного й насиченого сьогодення аспект зовнішньої краси, довершеності, унікальності відіграє чималу роль у будь-якій сфері діяльності. Тому будівельна індустрія – не виняток. А коли мова йде про фасадне декорування, момент майстерної і вдалої естетики вважається одним з найголовніших. Адже зовнішні стіни приватного житлового помешкання – це своєрідне «обличчя», показник смакових уподобань господарів.

Відтак, нижче пропонуємо зосередитися на прогресивних, ефективних та вигідних будівельних виробах, з допомогою яких краще обробляти та оздоблювати фасадну поверхню власного будинку.

Зокрема, великою популярністю сьогодні користуються різноманітні фасадні фарби. Краска силікатна фасадна, акрилова, силіконова, вапняна, вінілова… На щастя, вибір доволі великий. Тому кожен охочий має можливість підібрати такий фасадний матеріал, який буде підходити і по вартості, і по якості, і по врахуванню всіх будівельно-конструкційних тонкощів конкретного приватного житлового помешкання.

Звісно, кожна з наявних фасадних фарб і штукатурок має багато позитивних моментів застосування, а також декілька недоліків. Нижче рекомендуємо ознайомитися з базовими технічними параметрами, які варто брати до уваги в процесі вибору, замовлення та монтажу того чи іншого декоративно-захисного фасадного матеріалу.     

Перш за все, питання в’яжучого компоненту. Саме від його якості та кількості буде залежати добірність та стійкість майбутнього оздоблення. В ролі в’яжучого компоненту найчастіше пропонуються смоли акрилового, вінілового, силіконового та силікатного різновиду. Звернемо увагу, що дорожчі та більш якісні фарби наповнені набагато більшими об’ємами цих смолистих частин, ніж дешевші. У менш якісних виробах в’яжуча речовина розмішується наповнювачами, щоб збільшити кількісний параметр товару.

По-друге, якісна фасадна фарба має вирізнятися відмінною витривалістю до згубної дії ультрафіолетового випромінювання. Скажімо, найбільш прогресивними в цьому аспекті являються фарби на акриловій, силіконовій, полікремнієвій основі.

По-третє, звертаємо увагу на параметр проникнення пари. Цей показник формується співвідношенням загального об’єму води, що спроможна проникнути через один квадратний метр фасадної площини протягом доби. Для прикладу, оптимальним показником проникнення пари вважається параметр 130г/м2 на добу.

По-четверте, рівень водопроникності. Добірні фасадні фарбувальні засоби наділені низьким рівнем проникнення води, вологи. Адже відомо, що накопичення вологи на фасадній поверхні спроможне провокувати псування зовнішніх стін типу тріщинок, швидкого і частотного забруднення тощо.

По-п’яте, пам’ятаємо про витривалість виробу до витирання. Відповідний показник означає кількість повторів вологого чи сухого прибирання поверхні за умов зберігання яскравого та презентабельного зовнішнього вигляду фасаду, оформленого тією чи іншою фарбою.

Якщо Ви надаєте перевагу виключно натуральним будівельним матеріалам екологічного походження, тоді можуть знадобитися вапняні фарби. Вони складаються з природних мінеральних інгредієнтів. Не мають у своєму складі смолистих часточок органічного спрямування, проте вирізняються корисними антибактерицидними властивостями, а це, в свою чергу, гарантує стовідсоткову витривалість до згубної появи плісняви, грибків.

Найчастіше вапняні фасадні фарби стають в нагоді тоді, коли треба відновлювати старі фасадні площини (реставрація), які були раніше оброблені вапняними штукатурними продуктами. Традиційно будівельні декоративні матеріали цієї категорії продаються у готовому вигляді, зокрема у форматі розчину або білої пасти, які перед безпосереднім застосуванням необхідно розбавляти чистою водою, відповідно до інструкційних вказівок.

Чи не найбільш затребуваною серед забудовників сьогодні вважається акрилова фасадна фарба. Базовим компонентом фасадних матеріалів акрилового різновиду є спеціальні стійкі акрилові органічні смоли. Фарбувальні продукти на акриловій базі вирізняються незначним рівнем поглинання води, вологи (це гарантує хорошу витривалість до забруднення), середнім ступенем проникнення пари.

Найголовнішим позитивним моментом використання сучасних акрилових фасадних фарб є їхня широка кольорова палітра. Відтак з допомогою акрилових фарбувальних матеріалів є чудова можливість якісно та ефектно оздобити і захистити зовнішні стіни приватного житлового помешкання. При цьому можна бути впевненим у стійкості та яскравості обраного відтінку.

Короїд для фасаду

Короїд для фасаду

Якщо говорити про новітні акрилові фасадні фарби та штукатурки, то особливою популярністю користується штукатурка короїд. Їй властива дещо об’ємна фактурність, завдяки чому можна без проблем оформити фасадну площину в дуже оригінальний спосіб. Якщо у Вас виникає запитання, який короїд краще для фасаду, рекомендуємо завітати на наш сайт, ознайомитися з широким вибором декоративно-оздоблювальної продукції з фактурним комплексом «короїд». У нас можна знайти товари від прогресивних і всесвітньо відомих брендів за цілком прийнятною ціною та з простими умовами продажу.

Щодо сучасних фасадних фарб на силіконовій основі, то будівельні матеріали цієї категорії характеризуються хорошою адгезією та чудовим рівнем гідрофобності. Відтак завдяки якісно оздобленій фасадній поверхні надсучасними силіконовими фарбами є чудова нагода надійно зберігати весь фасад від пагубного впливу дощової води. Справа в тому, що силіконові фарби спроможні блокувати потрапляння води, вологи ззовні всередину фасадної структури. Потрапляючи на поверхню зовнішніх стін, дощові краплі не будуть проникати далі, а стікатимуть вниз.

Власне, ця суттєва перевага силіконових фарбувальних продуктів нового покоління дозволяє забезпечувати необхідний рівень міцності всієї фасадної поверхні, уникаючи при цьому небажаних забруднень та видозміни зовнішніх стін приватного житлового помешкання.

Важливо також знати, що нанесена на фасадну основу високоякісна силіконова фарба в жодному разі не перешкоджає циркуляції повітря ззовні всередину приватного будинку. Таким чином забезпечується здоровий мікроклімат всередині оселі та якісна й довготривала експлуатація власної будівлі.

Силікатні фасадні фарби користуються великим попитом серед споживачів. На сьогодні вони вважаються одними з найбільш якісних, проте також і з дорожчих. Складники фарб цієї категорії спроможні гарантувати відмінну стійкість до будь-яких зовнішніх чинників, а також довготривалий термін ефективного функціонування.