Чим мінеральна вата краща?Відомо, що для збереження тепла в домі необхідно проводити теплоізоляцію. Сьогодні існує безліч матеріалів різних виробників, які пропонують якісні засоби для утеплення помешкання. Наразі детальніше зупинимося на перевагах мінвати: чим пояснюється її популярність та які виробники рекомендують товар високої якості?

Так, мінеральна вата добре підходить для утеплення зовнішніх стін будинку. В процесі операції фахівці рекомендують утеплювати стіни по всій площині фасаду. Оскільки саме такий варіант допоможе суттєво зменшити рівень втрати тепла.

Перш за все, перевага мінеральної вати над іншими матеріалами полягає у високих можливостях звуко- і теплоізоляції: з її допомогою можна якісно запобігти процесу витоку тепла з оселі назовні, а також відчувати комфорт від перебування в домі через відсутність зайвих шумів.

Крім того, мінвата наділена хорошими показниками щільності (приблизно 130-140 кг/куб.м). Це дозволяє отримати добірний та надійний шар теплоізоляції, який не буде деформуватися через усадку будівлі чи вплив різких коливань температури.

Також мінеральну вату відносно легко встановлювати. Це є екологічно чистий матеріал, який не шкодить здоров’ю, чудово виконує свої функції та має порівняно невисоку вартість.

Для прикладу, мінеральна вата isover є однією з найбільш якісних теплоізоляційних матеріалів на сучасному ринку будівельних послуг. До позитивних моментів використання мінвати цього виробника слід віднести наступні характеристики:

  • високий рівень стійкості до порушення структури, незважаючи навіть на суттєві фізичні навантаження;
  • добірні показники міцності;
  • високоякісні властивості теплоізоляції – конкретний показник дозволяє надійно берегти тепло в помешканні, не пропускаючи холоду ззовні. В цьому аспекті сама структура мінеральної вати не робить перепони для природної циркуляції повітря;
  • комфортне проживання в домі завдяки хорошим властивостям поглинання шуму ззовні;
  • просте, швидке встановлення – нагадаємо, що мінеральну вату цього виробника легко різати. Вона щільно наповнює простір ізоляції, не формуючи частинок для протягування холоду;
  • чудові показники паропроникності – перешкоджає потраплянню водяної пари зсередини будинку назовні. Саме з допомогою цієї характеристики у домі формується здоровий мікроклімат;
  • не горить;
  • екологічно чистий матеріал.

Цікаво, що під час виготовлення мінеральної вати isover фахівці використовують спеціальні структурні частинки, завдяки яким формується надійна здатність теплоізоляції до водовідведення. Поза тим, мінеральна вата isover не містить компонентів, які можуть піддаватися впливу корозії, гниттю, появі різних шкідників.

Під час правильного встановлення мінеральної вати із застосуванням такого важливого елемента, як армуючи сітка зі скловолокна, теплоізоляція відмінно виконує свої функції, не осідаючи, не осипаючись, не руйнуючись та не втрачаючи добірних властивостей протягом тривалого часу експлуатації.