Металочерепиця

Металочерепиця

На новітньому ринку будівельної індустрії можна знайти багато матеріалів для оформлення й декорування покрівельної структури. Традиційно така продукція може відрізнятися між собою фактурністю, складниками, кольоровими рішеннями, ціновим діапазоном, тривалістю продуктивної експлуатації, ваговим параметром, рівнем натуральності (наскільки всі інгредієнти покрівельного матеріалу відповідають нормам екологічної безпеки й доцільності) тощо.

Тому нижче пропонуємо зосередитися на популярних та найбільш актуальних покрівельних засобах в контексті сучасного та прогресивного приватного житлового будівництва. Принагідно акцентуємо, що для презентабельного і якісного вигляду Вашого даху важливо також подбати про таку продукцію, як добірні аксесуари для покрівлі, що слугуватимуть в ролі стабільного і довговічного захисту верхньої частини приватного житлового помешкання від факторів зовнішнього середовища.  

Отже, найчастіше каркасні заміські житлові будівлі покривають із застосуванням черепиці, ондуліну, профнастилу чи традиційного шиферу. Кожен із перелічених будівельних продуктів вирізняється як позитивними, так і негативними нюансами. Тому для того щоб зосередитися на купівлі найбільш вдалого матеріалу, розглянемо переваги й недоліки найбільш актуальних засобів.

В умовах насиченого сьогодення черепиця користується чималою популярністю серед забудовників. Зовні вона являє собою окремі сегменти, що мають унікальну фактуру і спроможні гарантувати відмінну герметизацію всієї покрівельної площини. Цікаво, що черепицю не потрібно фарбувати. Серед позитивів її використання слід виокремити стовідсоткову витривалість до навантажень механічного, хімічного, атмосферного різновиду, а також стійкість до корозії, надійне функціонування протягом тривалого часу з акцентом на високі технологічні можливості даного матеріалу.

Важливо знати, що черепиця буває декількох видів. Скажімо, коли мова йде про організацію захисту й декорування даху каркасної заміської будівлі, тоді відмінно підходитиме бітумна черепиця нового покоління, а також полімерно-піщана, цементно-піщана, керамічна, металева, зокрема металочерепиця arcelor mittal високого класу від однойменного будівельного бренду.  

Однак, незважаючи на черепичний різновид, кожен із зазначених матеріалів для покриття даху наділений базовими позитивами.

По-перше, черепиці властиві чудові декоративно-оздоблювальні характеристики. Будівельна продукція цієї категорії вирізняється презентабельним виглядом, що дозволяє забезпечити верхній частині приватного житлового помешкання унікальну зовнішність, не хвилюючись при цьому за допоміжні оброблювальні заходи.

По-друге, черепиця характеризується відмінними показниками температурної стійкості. Наприклад, черепичні вироби спроможні добре справлятися з пагубними впливами ультрафіолетового випромінювання, не вигораючи при цьому, не викидаючи в атмосферу шкідливих для людського здоров’я і для навколишнього середовища токсичних компонентів.

По-третє, довготривале функціонування у свіжому презентабельному вигляді. Традиційно покрівельна структура, оформлена будь-який видом черепиці, може стабільно експлуатуватися впродовж від 25 до 30 років.

По-четверте, невибагливість. Справа в тому, що черепиця не потребує регулярного ремонтування. В процесі функціонування цей покрівельний матеріал не вимагає зайвої уваги до себе, не деформується і не видозмінює форми під дією навколишнього середовища.

По-п’яте, черепицю легко і без проблем встановлювати. За бажання чи потреби, можна монтувати черепичні сегменти самотужки, проконсультувавшись попередньо з досвідченими будівельними майстрами.

По-шосте, високий рівень якості. Важливо знати, що черепицю виготовляють з урахуванням новітніх технологій, що дозволяє забезпечувати довершену естетику та бездоганні функціональні можливості виробу.

По-сьоме, черепицю виробляють у широкій кольоровій палітрі. Відтак, для кожного забудовника з’являється чудова можливість вибрати такий черепичний матеріал, що найкраще підкреслюватиме всі переваги приватного будинку.

Поза тим, до переваг застосування черепиці відносять малу парусність (коли навіть під дією сильного вітру сегменти черепиці не зриватимуться з даху), безпроблемний демонтаж в разі потреби, відносно малу вагу матеріалу, що не спричинятиме додаткових навантажень на покрівельну структуру.

Профнастил

Профнастил

Коли говорити про недоліки черепиці, слід знати про важливість правильного встановлення. Адже за умов неграмотного монтажу можна отримати до 40 відсотків небажаних відходів матеріалу. Крім того, неправильне встановлення передбачає недовговічну експлуатацію цього будівельного продукту.

До популярних покрівельних засобів слід також віднести профнастил. Львів, виробник високосних профільованих листів пропонує споживачам великий вибір виробів цієї категорії за помірною ціною та з гарантією довготривалої і ефективної експлуатації.   

Традиційно серед переваг використання профнастилу вирізняють відмінні функціональні параметри (витривалість до механічних, хімічних, атмосферних навантажень, ультрафіолету), простий монтаж, чудові гідроізоляційні властивості, невелику вагу, помірну ціну. А серед недоліків – невисокі параметри теплової і шумової ізоляції, не надто ефектний зовнішній вигляд.