фасад-фахверк

На відміну від старих часів, коли зовнішній вигляд будинків, як і одягу, в нашій країні був дуже схожим між собою, зараз кожен власник будинку, котеджу намагається зробити будинок оригінальним, стильним, що відрізняється від інших, використовуючи для цього фасадний декор.

Під фасадним декором розуміють комплекс робіт, що змінює зовнішній вигляд фасаду будівлі. Завдяки проведенню будівельних і фасадних робіт стареньку споруду можна перетворити на казковий будиночок, вклавши порівняно небагато коштів. Адже на сучасний фасадний декор ціна досить прийнятна.

Якщо перші фасадні прикраси виготовлялися вручну з каменю, на зміну якому прийшли гіпс, алебастр, то зараз декоративні елементи виробляються з більш доступних і дешевих матеріалів. Виробники пропонують фасадний декор купити наступних різновидів:

  • фасадний декор з пінопласту, на виготовлення якого використовують пінопластову заготівлю, з міцним армуючим шаром штукатурки для захисту від механічних навантажень, впливу зовнішнього середовища;
  • фасадний декор з пінополістиролу (різновид пінопласту), матеріал є відмінним теплоізолятором, практично не поглинає вологи;
  • фасадний декор з покриттям характеризується не тільки непоганими зовнішніми даними, але і має значну твердість.

Пінопласт та його різновиди використовуються для виготовлення карнизів, пілястр, кронштейнів і ще безлічі декоративних елементів.